Başkan Ak Öğretmenlerle Buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 24 Kasım vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Estergon Türk Kültür Merkezinde düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programına katıldı.

Başkan Ak Öğretmenlerle Buluştu
Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, şube müdürleri, Keçiören’de görevli öğretmenler ve emekli öğretmenlerin katıldığı programda konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bana okuma yazmayı öğreten ve üzerimde emeği olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenler Günü’nü bir güne sığdırsak da 365 gün boyunca hayatımızın içindeler. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek. Bu kutsallığına yakışır şekilde de hürmet, saygıyı hak ediyor. Öğretmenlerimizin ülke için, geleceğimiz için çok önemli bir görevi ifa ettiklerinin bilinciyle hareket ettiklerine inanıyorum" dedi.

"İlkokul öğretmenimi hiç unutmadım"

Başkan Ak, ilkokul öğretmeni Musa Kazım Türk’ü de hiç unutmadığını ve sigaraya hiç başlamamasında onun etkili olduğunu anlatırken, her öğrencinin hayatında bir öğretmenin daha ayrı bir yerde olduğunun altını çizdi. Ak, "Bir insanın şekillenmesinde çok büyük bir güce ve etkiye sahipsiniz. Bizim için eğitim öncelikli, yan yana olmaya ve iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ise öğretmenliğin bir nevi peygamberlik mesleği olduğuna dikkat çekerek, "Bizim kültürümüzde anne babamıza olduğu kadar öğretmenlerimize de sevgi, saygı, hürmet göstermek vardır. Bizim geleneğimizde bir harf öğretenin kölesi oluruz şiarı egemendir. Ülkemizi şekillendiren, dünyaya yön veren nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

Öğretmenliğe yeni başlayan genç öğretmenler için yemin töreni düzenlenirken emekli öğretmenler ise plaketle ödüllendirildi. Gecede ayrıca öğretmenler korosu da sahne aldı.
Kaynak: İHA