Bandırma'ya Tematik Park

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için uluslararası tasarım yarışması açıldı.

Konu ile ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ali Özet'in de katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Tematik park yapılması planlanan askeri alanda gerçekleştirilen toplantıya, video konferans yöntemi ile İstanbul'da bulunan yarışma jüri üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Mirza, bu alanın daha önce Toplu Konut İdaresi'ne devredildiğini sonrasında ise büyükşehir belediyesine devredilmesi noktasında kendilerinin de destek verdiğini belirtti.

Mirza, 'Bu alanın Bandırma'nın eksikliklerini gidereceğini düşünüyoruz. İsteğimiz, tarihi binaların dokusunun korunarak hizmet vermesi. Bir de tematik parkta ne gibi tesislerin yer alacığının açıklanmasını istiyoruz.' dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ise, projenin uluslararası yarışma ile belirleneceğini kaydetti.

Uğur, 'Ortaya çıkan proje bedeli ne olursa olsun bu projeyi gerçekleştireceğiz' dedi.

Projenin ayrıntıları ile ilgili de bilgiler veren Uğur, 'Yarışma sonucunda birinci olan yarışmacıya 100 bin euro, ikinci adaya 70 bin euro, üçüncü olan adaya ise 40 bin euro ödül vereceğiz. Bu yarışmaya uluslararası alanda yaklaşık 400 projenin katılmasını bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Projenin 202 bin metrekare olan alanın yanı sıra yapılacak kamulaştırmalar ile birlikte 260 bin metrekare alanda gerçekleştirileceğini belirten Başkan Uğur, projenin yapılması noktasında kendilerine destek veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya da teşekkür etti.

Yarışmayı kazanan ekiplerin ödülleri ise Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM fuarında verilecek.

Kaynak: AA