Antalya'da 'Yerel Yönetim Reformları Değerlendirme' Çalıştayı

Antalya'da, Yerel Yönetim Reformları Değerlendirme Çalıştayı'nın üçüncü ayağı düzenlendi.

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası Yerel Sen tarafından Lara'da bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yerel yönetimlerin artık Türkiye'nin her santimetrekaresinde vatandaşa hizmet sunduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin önemli kuruluşlar olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

'Onun için yerel yönetimlerle ilgili reformlar ve yapılan reformların çıktıları da çok önemli. Siyasi irade iyi niyetle bir değişiklik yapıyor. Ama o reform sahada nasıl uygulanıyor. Sahada nasıl sonuçlar elde ediyoruz. Bu çalıştaylarla bunun tartışılması, raporlanması ve karar vericilere yol göstermek üzere onların önüne konulması çok önemli.'

Karaloğlu, 2004 yılında başlayan reformlar sürecinde en büyük değişikliğin yerel yönetimlerde başladığına işaret ederek, 2014 yılında 6360 sayılı yasayla il sınırıyla büyükşehir sınırının eşit hale getirilerek ilin her yerinde görevli kılındığını anlattı.

Özel idarelerin kapatılarak yerine Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın kurulduğunu anımsatan Karaloğlu, birçok valinin aksine büyükşehir yasasında büyükşehir ile il sınırlarının örtüşmesinden yana olduğunu vurguladı.

Her şeyin Ankara'da çıkarılan yasayla bitmediğine değinen Vali Karaloğlu, 'Arazide uygulayıcı olan bizlerin iyi niyeti, iyi çalışması, iyi uygulaması da önemli. Ben şuna inanıyorum, yönetimde işin teknik kısmı yüzde 10'u, yüzde 90'ı insani ilişki. Eğer ilişkileriniz iyiyse ne vali ile büyükşehir belediye arasında problem çıkıyor ne alt belediye ile üst belediye arasında problem çıkıyor.' diye konuştu.

Çalıştay, yarın sona erecek.

Kaynak: AA