YYÜ'de 'Kadına Karşı Şiddet' Sergisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyoloji Topluluğunun düzenlediği 'Kadına Karşı Şiddet' konulu serginin açılışı yapıldı.

Edebiyat Fakültesindeki serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, kadına en büyük değeri veren bir medeniyetin çocukları olduklarını söyledi.

Bu medeniyette anne, kız kardeş ve kızların baş tacı edildiğini ifade eden Rektör Battal, 'Bu medeniyetin çocukları olarak bugün kadına şiddeti tartışıyor olmamız bu anlamda ne kadar gerilediğimizin de bir göstergesidir. Kadına şiddet uygulamak en büyük acizliktir. Çünkü kadına el kaldıran bir insanda merhamet olmaz ve merhameti olmayan bir kişi, topluma da büyük zararlar verebilir. Bu vesileyle tüm kadınlarımıza yönelik şiddeti nefretle kınıyorum. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan ve bu konuda farkındalık yaratan Sosyoloji Topluluğu öğrencilerine teşekkür ederim.' dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan da kadınların hayatın kaynağı olduğunun altını çizerek, 'Onları korumazsak ve kollamazsak kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız mümkün değildir. Dünya nezdinde tüm müreffeh toplumlar, kadına verdikleri değer oranında büyümüşlerdir. Onlara kalkan her el, esasında toplumsal barışa, aile huzuruna, yaşam direncimize indirilen bir silledir.' dedi.

Üç gün boyunca açık kalacak serginin açılışına YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Edebiyat Fakültesi Sekreteri Vedat Atay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA