Yetkililer Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Adıyaman Valisi Abdullah Erin başkanlığında kurum müdürleri, merkez köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Yetkililer Muhtarların Sorunlarını Dinledi
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı sonrasında muhtarlarla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in başkanlık ettiği toplantıda kurum müdürleri muhtarların sorunları dinlendi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, muhtarların ilgili kurum ve kuruluşlarla ilgili sorunlarını dinledi. Toplantıda muhtarların sorunlarına çözüm önerileri bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, muhtarların demokrasi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Susuz yolsuz köyümüz kalmasın istiyoruz. Şehirde ne varsa köyde de olmasını arzu ediyoruz. Bu kadar geniş alana yayılan, bu kadar fazla kırsala sahip olan gelişmiş hiçbir ülke yok. Sadece Adıyaman’da bin civarında yerleşim birimi var. İletişim, yol, su gibi hizmetleri ulaştırmak zaman alabiliyor. En verimli şekilde hizmetleri sunmanın gayretinde olacağız.

Muhtarlıklarımız demokrasimizin en temel kurumlarından birisidir. Tabandan tavana doğru demokrasiyi tam olarak özümsemiş, katılımcılığı esas alan, vatandaşlarımızın birebir taleplerini alan ve bu taleplere çözüm arayışı içerisinde olan, Cumhurbaşkanımız ve bizlerinde çok önemsediğimiz ana kademelerden bir tanesidir. Muhtarlarımız eskiden de kıymetlilerdi ancak şimdi daha kıymetliler. Sorumlulukları itibariyle sosyal haklarını uzunca bir süredir dile getiriyorlar. Son dönemde muhtarlarımızın bu anlamda eskiye oranla ciddi kazanımları oldu. Daha iyilerini hak ediyorlar. Muhtarlarımız devletin en üst kademesinde muhatap buluyorlar. Muhtarlarımızın demokrasimizi daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA