Vodafone Kırmızı Işık 300 binden fazla indirildi

Kadına şiddete karşı geliştirilen Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, 300 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı.

Vodafone Kırmızı Işık 300 binden fazla indirildi
Şirket açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin kadına yönelik artan şiddet vakalarına karşı kullanıma sunduğu Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, bugüne kadar 300 binden fazla kez indirildi. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan uygulama, şiddet anında yardım istenebilecek 3 kişinin tek tuşla aranmasını ve telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilmesini mümkün kılıyor.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok ödüle layık bulunan uygulama, her kesimden kadının kolayca anlayabileceği basitliğe sahip kullanımı ile öne çıkıyor. Uygulama, aynı zamanda şiddet gören kadınların yasal haklarını öğrenebilecekleri bir platform özelliği de taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Süel, şunları kaydetti:

'Bugün, dünyadaki kadınların yüzde 70'i hayatlarında en az bir kere şiddet görüyor. Vodafone Türkiye olarak kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla mobil teknolojilerin gücünden faydalanıyoruz. Kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda onları bilgilendirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle mart 2014'te hayata geçirdiğimiz Vodafone Kırmızı Işık uygulamasından bugüne kadar 300 binin üzerinde kadın yararlandı.

Uygulama, şiddete maruz kalan binlerce kadına umut ışığı oldu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle, Vodafone olarak şiddet gören kadınların daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar Kırmızı Işık uygulamasını indirerek, hem yasal haklarını öğrenebiliyor hem de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nde (ŞÖNİM) verilen hizmetler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Kendini tehdit altında hisseden tüm kadınları ücretsiz olarak uygulamayı indirmeye davet ediyoruz. Vodafone Önce Kadın programı altında kadınların şiddetten korunması amacıyla kadınlara destek olmayı sürdüreceğiz.'
Kaynak: AA