Vali Çakacak, Mezitli Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

İçel Valisi Özdemir Çakacak, “Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” çerçevesinde merkez Mezitli ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Çakacak, Mezitli Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
Muhtarların talep ve sorunlarına hızla çözüm üretmek amacıyla Martı Otel’de düzenlenen toplantıya, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bölge ve il müdürleri ile 40 mahallenin muhtarı katıldı.

Muhtarlarla buluşmasında, konuşmasına Adana Valiliği’nin otoparkında meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek başlayan Çakacak, terörün kişi ya da kitlelere değil tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurguladı. Vali Çakacak, sahip olduğu kültür, gelenek, görenek ve inanç gereği, dünyanın her yerinde zorda kalan insanlara yardım eli uzatmayı kendisine görev edinen, bölgesinde büyük ve güçlü bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Yüce Türk Milletinin terör odaklarının amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğini bildirdi. Çakacak, “Biz birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde birbirimize kenetlenerek hareket ettiğimiz sürece hiç kimse Türk milletinin boynunu eğdiremeyecektir. Milletimiz bunun en güzel örneğini 15 Temmuz’da birlik ve beraberlik içerisinde vatan hainlerine karşı verdiği mücadele ile tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

“Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” çerçevesinde gerçekleştirilen bu buluşmaların mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmek, muhtarların dile getirdikleri istek, talep ve sorunlarını dinleyerek süratle çözüm üretmek amacını taşıdığını vurgulayan Çakacak, bu toplantılarda dile getirilen sorun, istek ve taleplerin en üst düzeyde Kalkınma Bakanı ve İçel Milletvekili Lütfi Elvan tarafından da titizlikle takip edildiğini söyledi.

Bakanlık ve Valilik düzeyinde ele alınan konularla ilgili olarak, kısa vadede çözülebilecek olanların derhal çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Çakacak, orta veya uzun vadede çözülebilecek olanlarının ise ilgili kurumlar tarafından programa alınarak, en kısa sürede çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Vatandaşın devlete ulaşması noktasında muhtarların devletin ilk kapısı olduğunu kaydeden Çakacak, resmi kurum amirlerine de seslenerek, “Vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza empatiyle yaklaşarak, kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmalı, sorunun çözümü ya da talebin yerine getirilmesi konusunda titizlikle hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Toplantı, muhtarların yaptıkları mahallelerin sorun ve taleplerini ilgili kurum müdürlerine doğrudan iletmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA