Uşak AK Kadınlar, Ekranlara Yansıyan Güçsüz Kadın İmajına Karşı Çıktı

AK Parti Uşak İl Kadın Kolları, her yıl 25 Kasım’da çeşitli etkinliklere sahne olan, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Uşak AK Kadınlar, Ekranlara Yansıyan Güçsüz Kadın İmajına Karşı Çıktı
Parti binasında yapılan toplantıya, İl Başkanı Servet Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul ve ilçe kadın teşkilatları mensupları katıldı.

İlknur Ertuğrul, "Ekranlara yansıyan yüzüyle, şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı ortadadır" dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hükümet ve parti nezdinde gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Ertuğrul, “Kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizim eşit olduğumuz insan haklarının farkına vardığımızda, başta şiddet olmak üzere birçok sorunu çözebiliriz. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu belirten İlknur Ertuğrul, “Kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde; eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksınız tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olmasıyla birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh halidir. Bu hastalıklı ruh hali, kadının maddi ve manevi yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine yol açar” diye konuştu.

Toplumun geleceğini oluşturan kadınların zaman zaman şiddete maruz kaldığını ifade eden Ertuğrul, şöyle devam etti: “Medeni toplumlarda, şiddetin her hangi bir sebebi olamaz. Adalet bireyden başlayıp, toplumun geneline yayılmazsa, her türlü hastalıklı tutumun yaygınlaşmasına neden olur. Öncelikli olarak her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı vardır. Ancak ekranlara yansıyan yüzüyle, şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı ortadadır. Bize düşen görev mağduriyetleri ortadan kaldırmak ve iyi örnekleri yaygınlaştırarak, kadının toplumdaki temsil imkanını sergilemektir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde toplumun her kesimine sorumluluklar düşmektedir”.

Öte yandan AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ da, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir suç olduğunu ve önlenmesi için bireysel ve kurumsal bazda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA