Tuzla'da 'Çocuk Kitapları Fuarı' Başladı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla bir ilke daha imza attı. Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ’Çocuk Kitapları Fuarı’, 50’den fazla yayınevinin eserlerini ve tanınmış yazarları her yaşta Tuzlalı ile bir araya getiriyor.

Tuzla'da 'Çocuk Kitapları Fuarı' Başladı
Çocukların okuma alışkanlığı kazanacağı, velilerin de çocuklarının gelişiminde faydalı eserleri bulacağı Çocuk Kitapları Fuarı, 50’den fazla yayınevinin katılımıyla Tuzla Marina’da başladı.

Tanınmış yazarların imza günleri, söyleşiler, sokak oyunları, müzikli ve tiyatral eğlenceler gibi etkinlikleri de bünyesinde buluşturan fuarın kapıları, başta çocuklar ve eğitimcilerin yoğun ilgisi altında açıldı. Fuarın açılış kurdelesini Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu birlikte kesti. Açılışın ardından fuar çadırında tüm stantları tek tek gezerek yazarlar ve editörler ile görüşen Yazıcı, çocuk kitaplarını da yakından inceledi.

Başkan Yazıcı, çocuklardan kitap okuma sözü aldı

Fuarın açılışında çocuklara seslenen, kitap okumanın öneminden bahseden Başkan Yazıcı, “Kitabın ne kadar önemli olduğunu bilmeden bir şey başaramayacağımızı belirtmek istiyorum. Bilgiye ulaşmak için kitap okumalıyız. Okuyan, düşünen ve üreten bir nesil yetişmesi için bu fuarı düzenliyoruz. Ne olursa olsun kitap okumak sizi her zaman bilgili ve başarılı yapar. Geleceğinizde ancak kitap okuyarak başarılı olursunuz” dedi.

Yazıcı’nın “Kitap okumaya söz veriyor musunuz?” sorusunu yüzlerce öğrenci bir ağızdan “Söz” diyerek yanıtladı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 27 Kasım 2016 Pazar günü saat 13.00’te “İnsanın Teknolojik Yalnızlığı” ile “Demokrasi’nin Kısa Tarihi” isimli kitaplarını imzalayacak. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, 4 Aralık 2016 Pazar gününe kadar açık kalacak.
Kaynak: İHA