Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde Çanakkale Teknopark Standına Yoğun İlgi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan açılışın ardından Ankara Congresium’da gerçekleştirildi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde Çanakkale Teknopark Standına Yoğun İlgi
Çanakkale Teknopark’ın ilk defa temsil edildiği zirvede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çanakkale Teknopark standını ziyaret etti. Projeleri ve Ar-Ge çalışmalarını inceleyen Bakan Özlü, Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’den Teknopark faaliyetleri ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Zirve’ye bünyesindeki üç firma ile katılan Teknopark standına yoğun ilgi gösterilirken, Asess Elektronik, Nara Eğitim Teknolojileri ve Dermoda Tekstil, Çanakkale Teknopark bünyesinde geliştirdikleri Ar-Ge ürünlerini sergilediler.

Zirvede açıklamalarda bulunan Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil, “Göreve geldiğimiz bir yıl içerisinde 134.000 m2 alana sahip Bölgemizin tüm altyapı ve üstyapı projelerini tamamlayarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Çanakkale Teknopark olarak hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği 2023 vizyonu çerçevesinde, bölgenin Ar-Ge ve inovasyon merkezi haline gelerek, Çanakkale ruhuna yakışır şekilde Milli ve Yerli projelerin bölgemizde üretilmesini sağlayacak altyapıyı oluşturmaktır” dedi.

Kaynak: İHA