Smart Beyoğlu Projesi Marka Şehirler Zirvesi'nde

Beyoğlu esnafının tanınabilirliğini arttırmak, tanıtımlarını gerçekleştirmek ve tüketici ile üreticiyi dijital ortamda buluşturmak amacıyla hazırlanan Smart Beyoğlu Projesi, Marka Şehirler Zirvesi’nde görücüye çıktı.

Beyoğlu Belediyesi, akıllı teknolojilerin kullanıldığı başarılı belediyecilik uygulamalarının masaya yatırıldığı Marka Şehirler Zirvesi’ne katıldı.

Sürdürülebilir ve yaşanılabilir kentler için geleceğin teknolojilerinin konuşulduğu zirvede, Smart Beyoğlu Projesi uygulaması görücüye çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan zirvede yaptığı sunumda, projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Başkan Demircan ayrıca sunumda 2014 yılında hayata geçirilen karekodlu Ruhsat Denetimi uygulamasını da anlattı.

"Akıllı şehirler sistemi konusunda belediyemiz kendi içerisinde çok etkin bir mekanizma kurdu"

Smart Beyoğlu Projesi’nin Beyoğlu’nun tanıtımına, ekonomisine önemli katkılar sunan özel bir proje olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Teknolojiyle akıllı şehirler sistemi konusunda belediyemiz kendi içerisinde çok etkin bir mekanizma kurdu. Bunu artık vatandaşa, hem belediyeye ulaşımda, hem buranın ekonomisinin büyütülmesinde Beyoğlu’nda pazarlama alanı oluşturabiliriz . Burada da çok ilginç ve güzel yaklaşımlar ortaya koyduk. Ellerindeki akıllı cihazlarla satın almalar yapıyorlar, rezervasyonlar yapıyorlar, uçak, yemek rezervasyonları, otel rezervasyonları yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Gelişen teknolojinin ihtiyaçları arttırdığını söyleyen Demircan, "Demek ki bu sistemlere de ihtiyaç var. Toplumda insanların bu mekanizmaları kullanma oranı yüzde 65 bireysel kullanım oranı bu ticari kullanımda ise bu oranın yüzde 5 olduğunu görüyoruz. Biz bu işi daha çok ticarete üretime katmamız gerektiğini hissettik. Böyle bir projeyi belediye öncülüğünde gerçekleştirirsek Beyoğlu’ndaki 17 bin esnafımızı bunun içerisine katarak Beyoğlu’muzu bu yolla daha etkin hale getirebiliriz diye düşündük ve iyi bir netice alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Başkan Demircan zirve sonrası Avrasya Kent Fuarı’nı ziyaret ederek stant yetkililerinden bilgi aldı.
Kaynak: İHA