Samsun İle Tacikistan Arasında Ticari İşbirliği Artacak

Tacikistan Kurgan Tyube kentinin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Kudratullo Gayratovich, Samsun ile ticari anlaşma yaparak karşılıklı işbirliklerini artırmak istediklerini söyledi.

Samsun İle Tacikistan Arasında Ticari İşbirliği Artacak
Alım heyeti olarak Samsun Gıda Fuarı’na katılan Tacikistan Kurgan Tyube kentinin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Kudratullo Gayratovich beraberindekiler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ve TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer’in de bulunduğu ziyarette karşılıklı işbirliği fırsatları değerlendirildi.

“Samsun’a ilk kez geldik”

Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Tacikistan Kurgan Tyube TSO Başkanı Kudratullo Gayratovich, her yıl farklı fuarlara katıldıklarını belirterek, “Bizim 35 farklı ülkeyle ticaret anlaşmamız bulunuyor. Türkiye’de dahil her yıl değişik ülkelerde fuarlara katılıyoruz. Katıldığımız fuarlarda hem ufkumuzu açıyoruz hem de ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Samsun’a ise ilk kez geldik. Çok güzel bir kente sahipsiniz. Ayrıca, çok misafirperversiniz. Başkentimize 100 kilometre uzaklıkta olan şehrimiz ticarete açık bir bölge. Yüzde 70 hayvancılıkla uğraşılan şehrimizde ayrıca, pamuk üretimimiz de mevcut. Bizler de iki şehir olarak karşılıklı fuar düzenleyebiliriz. Ayrıca, yapacağımız ticari anlaşmayla karşılıklı işbirliklerimizi artırabiliriz. Sizleri topraklarımızda görmekten büyük mutluluk duyarız” dedi.

“İşbirliğine hazırız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, kenti ekonomik yapısı ve üretim faaliyetleri hakkında heyeti bilgilendirdi. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin şehre ve bölgeye katkısının her geçen gün artırdığını belirten Başkan Murzioğlu, “Düzenlediğimiz fuarlarda bunu görüyoruz. Samsun, Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi ve Anadolu’ya açılan kapısı. Öte yandan Samsun, Türkiye’nin lojistik merkezi olma çabasında olan bir kent. Geçmişten gelen ticaret geleneğine sahip olan kentimizin, sahip olduğu alternatifli üretim ve hizmet alt yapıları ile potansiyeli oldukça yüksek. Bu ziyaretler çerçevesinde yapılacak temaslarla başta ticari ilişkiler olmak üzere sosyal ve kültürel ilişkilerin de önümüzdeki süreçte devam edeceğine inanıyorum. Sizinle işbirliğine her zaman hazırız” diye konuştu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Kurgan Tyube TSO Başkanı Kudratullo Gayratovich, Başkan Murzioğlu’na Tacikistan’a özgü el örmesi şapka hediye etti. Başkan Murzioğlu da Gayratovich’a anı takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA