Pursaklar'da 18 Kadın Hızlı Yazma Sertifikası Aldı

Pursaklar Belediyesi Hüma Sultan Hanım Evi üyesi 18 kadın, 160 saatlik hızlı (F) klavye kullanım kursunu tamamlayarak sertifika aldı.

Pursaklar'da 18 Kadın Hızlı Yazma Sertifikası Aldı
Hüma Sultan Hanım Evi’ndeki bilgisayar sınıfında eğitimlerini tamamlayan kadınlar öğrendiklerini daha da geliştirmek için hızlı klavye kullanma kursu aldı. Türkçe F klavye üzerine 160 saat eğitim alan kursiyerler, on parmak yazı yazmayı öğrendi. Özellikle katiplik gibi sınavlara girecek olan kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurstan 18 kişi daha mezun oldu. Eğitimlerine düzenli olarak devam eden ve büyük bir disiplin içinde kursu bitirip sertifika alan kadınlar, sertifika törenlerini Muhammed Ali Sosyal Tesislerindeki Smaç Cafe’de kutladı.

Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, Öğretmenler Gününü kutlamayı da ihmal etmedi. Bilgisayar Öğretmeni Yağmur İğde’ye sürpriz yapan kursiyerler, Öğretmenler Gününe özel hediyeyi yeni doğacak bebek için verdi. Hediyeler karşısında duygusal anlar yaşayan Yağmur İğde, "Bugüne kadar aldığım en anlamlı Öğretmenler Günü hediyesi oldu. Kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Bizlere bu güzellikleri yaşama imkanı tanıyan Pursaklar Belediye Başkanımız Selçuk Çetin’e de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA