Proje Okullarının Tanımına Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okullarının tanımı, "Bakan onayı ile proje okulu seçilen eğitim kurumları" olarak değiştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Yönetici ve Öğretmen Olanların, Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren yönetmelikte "proje okulları"nın tanımı "Bakan onayı ile proje okulu seçilen eğitim kurumları" olarak değiştirildi.

Yönetmelikte, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kurumları ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri ve imam hatip ortaokulu müdür yardımcılığı norm kadro sayıları da düzenlendi.

Müdür başyardımcısı norm kadrosu, bundan önceki yönetmelikte yatılı ve pansiyonlu okullara verilirken değişiklikle özel eğitim kurumlarına, ilkokul müdür yardımcısı norm kadrosu, öğrenci sayısı bin 801’den 2 bin 401’e kadar olan kurumlarda 4, 2 bin 401 ve üstü öğrenci sayısı olanlar için ise 5 olarak belirlendi.

Ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdür yardımcılığı norm kadrosu, öğrenci sayısı bin 501’den 2 bin 1’e kadar olan okullara 4, 2 bin 1 ve daha fazla öğrencisi olan okullara ise 5 şeklinde değiştirildi.

Ortaöğretim kurumları ile mesleki ve teknik eğitim merkezi müdür yardımcılığı için de öğrenci sayısı bin 501 ile 2 bin 1 arasında olan okullarda 4, daha fazla öğrenciye sahip okullarda ise 5 olarak değiştirildi.

Özel eğitim kurumu müdür yardımcısı norm kadrosu, 51 öğrenciye sahip kurumlara 1, 51’den 126’ya kadar öğrenciye sahip kurumlara 2, 126’dan sonra gelen her 150 öğrenci için 1 müdür yardımcı norm kadrosu verilecek.
Kaynak: İHA