Palandöken Açıklaması 'Coğrafi Bilgi Sistemi İle Yatırımlar Daha Verimli Olacak, Daha Az İş Yeri Kapanacak'

Esnafın en büyük sorunlarından birinin plansız ve fizibilitesi olmadan işyeri açmak olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Coğrafi bilgi sistemi hayata geçtiği zaman esnaf daha verimli yatırımlar yapacak, daha az işyeri kapanacak. Yani yeni iş yeri açacak olan kişi veya kişiler ne iş yapması gerektiğini, kazanıp kazanmayacağını önceden verilen bilgiler ile görecek" dedi.

"Verimsizlik en büyük sorunlardan biri"

İş yeri açılışlarında doğru tercihler yapmanın bütün bir ticari hayatı etkilediğini vurgulayan Bendevi Palandöken, "Verimsizlik, ülkemiz için en büyük ama en az önem verilen sorunlardan biri. Yanlış tercihlerle açılan verimsiz iş yerleri, hem kendilerinin hem de komşularının batmasına neden oluyor. Batan para milli servetimizdir. Coğrafi bilgi sistemi ile verimsiz yatırımların ve dolayısıyla batan iş yerlerinin sayısının azalmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

"İşyeri açan esnaf çok önemli bilgilere ulaşacak"

Yeni sistem hayata geçtiğinde, iş yeri açılışlarında esnafın çok önemli bilgilere ulaşacağının altını çizen Palandöken, "Esnaf gerekli başvuruyu yaptığında, o caddede ve bölgede aynı meslek kolundan kaç iş yeri var, bölgenin nüfusu ne kadar, kaç iş yeri açılıp kapandı gibi bilgilere ulaşacak. Dolayısıyla iki tane bakkalın olduğu yerde üçüncüsü açılmak istendiğinde sonuçlarının neler olabileceğini esnafımıza anlatacağız. Böylelikle bu iş yerini açtığında kendisini de komşusunu da nasıl risklerin beklediğini görmüş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA