Otizmli Öğrencilerden Öğretmenlerine Şükran Etkinliği

Beylikdüzü Belediyesi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği iş birliğinde MEB Beylikdüzü Gürpınar Otizm İş Uygulama Okulu’nda görev yapan özel eğitim öğretmenleri için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ’şükran’ etkinliği düzenlendi.

Otizmli Öğrencilerden Öğretmenlerine Şükran Etkinliği
Beylikdüzü’nde dezavantajlı gruptaki bireyler için eğitim ve sosyal olanakları arttırmaya yönelik yapılan girişimler, Beylikdüzü Belediyesi’nden daimi destek görüyor. Beylikdüzü Belediyesi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği iş birliği ile otizmli öğrencilerin öğretmenlerine yönelik ’Şükran’ günü düzenlendi.

MEB Beylikdüzü Gürpınar Otizm İş Uygulama Okulu’nun özel eğitim öğretmenleri için düzenlenen şükran etkinliğinde Dernek Başkanı Adem Kuyumcu konuşma gerçekleştirdi.

Kuyumcu, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, farklı gelişim süreçleri olan otizmli, bedensel engelli ve zihinsel engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenliğin ise zor ve çok kutsal olduğunu vurguladı ve öğretmenlere teşekkürlerini sundu. Kuyumcu, "Engelli çocuk ve bireylerin eğitim hayatına katılabilmesi için çok fazla özel eğitim okuluna ihtiyacımız var. Beylikdüzü Belediyesi göreve geldiğinden beri engellilerin hayata katılımı için çok önemli çalışmalar yapıyor. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu özel eğitim okullarının da talep edilen tüm ihtiyaçlarını karşılama noktasında azami gayret gösteriyor. Tüm belediye yönetimine teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Kuyumcu ayrıca inşaatı hızla devam eden 24 derslikli 1’inci ve 2’nci basamak otizm okulunun da çok önemli bir açığı kapatacağını ekledi.

Etkinliğe Beylikdüzü Belediyesi adına Meclis Üyeleri Ahmet Bagbekleyen, Aziz Gökdeniz, Nejla Kotil Saruhan, Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, Sağlık İsleri Müdürü Ali Onur Baştuğ, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba katıldı.

Meclis Üyesi Ahmet Bagbekleyen, belediyenin engelliler ve özel eğitim konusundaki hassasiyetini ve hizmetlerini anlattı. Etkinlik sonrası Adem Kuyumcu ve Meclis Üyeleri daha sonra Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan okul inşaatını inceledi.
Kaynak: İHA