Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Çatışma

Bria bölgesinde silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde silahlı Eski Seleka Hareketi örgütünün iki grubu arasında devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 20’ye yükseldiği bildirildi.

Ülkenin orta kesimindeki Bria bölgesinde görev yapan Yüzbaşı Inus Ngabdjia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) İstikrar Misyonu’nun (MINUSCA) dün bir açıklama yaparak çatışmalarda ölenlerin sayısını 16 olarak açıkladığını, insani yardım görevlilerin de 4 cesede daha rastladıklarını ifade etti.

Ngabdjia, dün yaptığı açıklamada Eski Seleka Hareketi'ne bağlı Nureddine Adam yönetimindeki Orta Afrika'nın Dirilişi (FPRC) ile Ali Ndarass'ın liderliğindeki OAC'de Barış için Birlik (UPC) milisleri arasında iki gündür çatışma yaşandığını kaydetmişti.

Müslüman Seleka grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz baş göstermiş, Hristiyan anti-Balaka ile Seleka üyeleri arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi ölmüştü. Ülkede 14 Şubat'ta yapılan devlet başkanı seçiminin ikinci turunu Faustin Archange Tuadera yüzde 62,69 oyla kazanmıştı.
Kaynak: AA