Öğrencilere Avrupa'da Staj İmkanı

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı' projesi kapsamında 30 öğrencinin Avrupa'da staj göreceğini söyledi.

Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi, Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ovacuma Çok Programlı Anadolu Lisesinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin 2 hafta süre ile 4 öğretmen gözetiminde Almanya'da staj göreceğini belirtti.

Proje bedelinin 52 bin 334 euro olduğunu ve bunun Avrupa Birliği fonlarından karşılanacağını ifade eden Özden şöyle devam etti:

'Öğrenciler, iki guruba ayrılacak. İlk gurup 26 Şubat-11 Mart 2017 tarihleri arasında, ikinci gurup ise 19 Mart-01 Nisan 2017 tarihleri arasında eğitim alacak. Projenin kabul edilmesi ilçemiz adına çok güzel bir gelişme. Öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili yurt dışında ne gibi çalışmaların yapıldığını yakından görmeleri adına bulunamayacak bir fırsattır.

Yurt dışına seyahat imkanı belki de hiç bulamayacak öğrenciler, bu güzel projeyle böyle bir imkana kavuştular. Bu tür proje çalışmalarımızın devamını getireceğiz. İnşallah tüm öğrencilerimizi bu imkanlardan yararlandırmaya çalışacağız.'

Kaynak: AA