Muş'ta Genç Çiftçilere 240 Koyun Dağıtıldı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, hibe desteği almaya hak kazanan 6 genç çiftçiye 240 morkaraman koyunu dağıtıldı.

Muş'ta Genç Çiftçilere 240 Koyun Dağıtıldı
Muş’ta kırsal kalkınma destekleri kapsamında uygulanan genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilere küçükbaş hayvanları törenle teslim edildi. Düzenlenen hayvan dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nimetullah Büte ve il proje yürütme birimi personeli ile genç çiftçiler katıldı.

Genç çiftçilere ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunarak proje hakkında bilgi veren İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, “Kırsal kalkınma destekleri kapsamında uygulanan genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazanan genç çiftçilere küçükbaş hayvanları teslim edildi. Bu proje için Muş’a tahsis edilen proje bütçesi 7 milyon 290 bin TL’dir. Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30 bin TL’ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanacaktır. Proje kapsamında ilimiz genelinde küçükbaş hayvan alımı konusunda morkaraman koyunu için hibe desteğine hak kazanan 6 genç çiftçinin her birine 40’ar adet olmak üzere toplam 240 adet koyun, Bakanlığımız Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilerek dağıtılmaya başlanmıştır" dedi.

Genç çiftçilere hibe destekli, canlı hayvan dağıtım işlemlerine devam edeceklerini belirten Yıldız, “Hafta içerisinde 2 çiftçiye 80 adet ivesi ve 5 çiftçiye de 200 adet merinos ırkı koyun teslimatı yapacağız. Bugüne kadar 39 yetiştiricimize 234 adet clavel ırkı sığır ile 19 yetiştiricimize 40’ar adet akkaraman koyun ve bugün de 6 yetiştiricimize 240 adet morkaraman koyun olmak üzere toplam bin adet koyun dağıtımını gerçekleştirdik. Bu proje ile hayvan sahibi olan genç çiftçilerimiz 3 yıl boyunca kontrol altında olacaktır. İl ve ilçe müdürlükleri olarak üreticilerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini ve bu projenin Türkiye ve Muş hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından proje kapsamında hak sahiplerine hayvanları teslim edildi.
Kaynak: İHA