Mecliste Grup Yorum tartışması

Tasarının görüşmelerinde 'Grup Yorum' tartışması yaşandı.

Mecliste Grup Yorum tartışması
Mecliste Grup Yorum tartışması
TBMM Genel Kurulunda, eğitim alanını düzenleyen tasarının görüşmelerinde AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında 'Grup Yorum' tartışması yaşandı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önerge üzerinde yaptığı konuşmada Grup Yorum üyelerinin tutuklandığını belirterek, 'Tek amaçları vardı, 12 Eylül faşizminin getirmiş olduğu baskı duvarlarını, baskı alanlarını yırtmak, yok etmek için kar yollarını açan bir lokomotif gibi çalışıyorlardı. Grup Yorum yine tutuklandı. Onlar bu ülkede demokrasinin, özgürlüğün öncüleriydi. Aynen William Shakespeare'ın dediği gibi, bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür, çünkü türküleri halk yapar.' dedi.

GİTARLARININ TELLERİNE KAN BULAŞMIŞ


AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Sarıbal'ın sözleri üzerine sataşma gerekçesiyle yaptığı konuşmada, 'Sanki anlatılan grup üyelerinin ya da benzeri kişilerin hiçbir suçu yok. Hiçbir suçu yokken onlara saldırılmış, tutuklanmış. Grup Yorum üyeleri; öyle müziğini yaparken, vatan, millet peşinde koşarken haklarında işlem yapılmış değil. Bunların gitarının tellerine on binlerce Suriyelinin kanı bulaşmış. Kendileri terör örgütü. Terör örgütüne üye olmaktan, DHKP-C, MLKP terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan, terör örgütünün propagandasını yapmaktan suçlanıyorlar. Grup Yorum üyeleri, savcı Mehmet Selim Kirazşehit eden Şafak Yayla adına beste yapmış. Gazi Polis Merkezine saldırıda bulunan teröristle aynı karede yer almaktan çekinmeyen Grup Yorum üyeleridir.' diye konuştu.

GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKİR

CHP'li Sarıbal, İnceöz'ün sözlerine karşılık, 'Eğer ortada Fetullah Gülen cemaatine ve Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yardım ve yataklık etmiş biri varsa lütfen, şu camiada herkes şöyle bir kafasını kaldırsın, bir kendine bir de yaşadıklarımıza baksın. Bu nedenle bir terör örgütünü desteklemek ve bununla ilgili bir yardım ve yataklık varsa Fetullah Gülen cemaati, saray ve AKP'yi gözden geçirmek gerekiyor.' ifadesini kullandı.

BUNU KİMSE YUTMAZ


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de tartışmaya katılarak, '17-25 Aralık'ı Fetullah Gülen'le irtibatlı olmak için savcılar baz alıyorlar ve iddianame düzenleyip dava açıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bakanlığı döneminde bütün valilere, bütün okullara yazılı talimat gönderilerek üyelerinin Aktif Eğitim-Sen Sendikasına üye olması istenmiştir, bankadaki hesap numaraları verilmiştir. Bunları ne yapacaksınız, bunlara niye bakmıyorsunuz? 'Terör örgütü' diyeceksiniz, yanına gittiğiniz zaman başörtüsü takıp poz vereceksiniz, ondan sonra burada gelip FETÖ terör örgütüne karşı mücadele ettiğinizi zannedeceksiniz. Bunu kimse yutmaz.' dedi.

AK Parti'li İnceöz'ün 'Her sıkıştıklarında bu sataşmayı yapabilirler, hiç önemli değil. Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi zanneder' sözlerine Gök, 'Ülkede bu hesaplaşmalar yapılacak. Bir yandan siz çok kolayca bir şekilde insanları suçlayacaksınız ama darbenin mimarlarından birisinin kardeşini de genel başkan yardımcısı olarak partide tutmak da herhalde AKP'ye yakışır.' karşılığını verdi.

Tasarının görüşmeleri sürüyor.
Kaynak: AA