'Malta'da Oturum İzni Alarak Schnegen Ülkelerinde Rahatça Dolaşın'

Yeni Bir Hayat Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Akaydın: '250 bin avroluk Malta devlet tahvili alarak Malta Daimi Oturum Programı'na katılabilir ve Malta'da süresiz oturum, Schengen içindeki 28 ülkede ise serbest dolaşım hakkı kazanabilirsiniz' 'Başvuru 12 ayda sonuçlanabiliyor. Devlet tahvilleri, Malta hükümeti garantisi altında. Yapılan yatırım 5 yıl sonra geri alınabiliyor' 'Elde edilen haklarınızı ömür boyu kullanabiliyorsunuz'

Yeni Bir Hayat Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, 250 bin avroluk Malta devlet tahvili alarak Malta'da süresiz oturum ve Schengen içindeki 28 ülkede serbest dolaşım hakkı kazanılabileceğini söyledi.

Malta hükümeti tarafından ekim ayında resmileştirilen 'Malta Daimi Oturum Programı', Raffles Otel'de düzenlenen programla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan programın Türkiye sorumlu Akaydın, programın resmileşmesiyle Malta'nın sunduğu cazip ekonomik avantajlardan yararlanmanın kolaylaştığını bildirdi.

Programın, global dünyada global vatandaş olmanın imkanını en kısa sürede sağlayan uygulamalardan biri olarak kabul edildiğini dile getiren Akaydın, ailelerin de yararlanabildiği programın yaklaşık 1-2 ay gibi kısa sürede sonuçlandığını kaydetti.

Akaydın, 'Başvuru sahipleri ömür boyu geçerli daimi oturum sertifikası ve oturum kartı elde ediyor. Haklarınızı ömür boyu kullanabiliyorsunuz.' dedi.

- 'Başvuru giderleri 75 bin avro'

Akaydın, Malta Daimi Oturum Programı'na katılım için 250 bin avro tutarında Malta devlet tahvili almak gerektiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

'Devlet tahvilleri, Malta hükümeti garantisi altında. Kişinin kendi adına Malta'da veya Türkiye'de açacağı bir yatırım hesabı üzerinden tahvil alımı gerçekleşiyor. Tahviller 5 yıl süresince kişinin kendi hesabında tutuluyor. Yapılan yatırım 5 yıl sonra geri alınabiliyor. Yatırım karşılığında kendisi ve ailesine Malta'da süresiz oturum, Schengen ülkelerinde ise serbest dolaşım hakkı veriliyor. Bu süre zarfında Malta'da düzenli olarak kalmak zorunda değil. Yani Malta'da oturum izni alarak Schnegen ülkelerinde rahatça dolaşın.'

Akaydın, 5 yıl sonra paranın geri alınabildiğini kaydederek, öte yandan başvuru giderlerinin 75 bin avro civarında olduğunu bildirdi.

Malta devlet tahvili yatırımının ciddi getirileri olmasa da eksi faizlerin uygulandığı bir dönemde avro üzerinden cüzi kazançların da sağlanabileceğini ifade eden Akaydın, ayrıca başvuranlara özel kredi sağlandığına da değindi.

- 'Malta'nın sunduğu avantajlardan yararlanın'

Akaydın, daimi oturum hakkı bulunan kişilerin istemesi halinde Malta'nın sunduğu ekonomik avantajlardan yararlanabileceğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Malta'da kuracakları şirket aracılığı Avrupa Birliği pazarına daha kolay ulaşabiliyor, vergi açısından önemli kazançlar elde edebiliyorlar. Malta dışındaki ülkelerinden elde edilen gelirler vergiye tabi değil. Malta'da kurulan bir şirket üzerinden Malta dışındaki ticari faaliyetlerin yürütülmesi halinde özel vergi avantajlarından yararlanılarak sadece yüzde 5 vergi ödeniyor. Ayrıca yine Malta'da kuracakları şirket Malta dışındaki şirketin hisselerini satın alırsa buradan elde edilen kar payından da 'sıfır' vergi ödeniyor.'

Akaydın, Malta'da ekonomik büyüme oranının 2015 yılında yüzde 6,2 olarak gerçekleştiğini anımsatarak, bu rakamın Avrupa içinde en yüksek oranlardan olduğunu söyledi.

Bu ülkedeki düşük işsizlik ve enflasyon oranlarına değinen Akaydın, geçen yıl Malta'da ev fiyatlarının yüzde 6,2 arttığını bildirdi.

Akaydın, Malta'da İngiliz eğitim sisteminin takip edildiğini, 3 yaştan itibaren temel eğitimin ücretsiz, 16 yaşına kadar mecburi olduğunu kaydetti.

Ülkedeki sağlık sisteminin dünyada en iyiler arasında yer aldığını aktaran Akaydın, ülkedeki suç işleme oranının düşüklüğüne dikkati çekti.

Etkinliğe programın yetkililerinde Anthony Tomaselli ve Laszlo Kiss de katıldı.
Kaynak: AA