Lice Şehidi Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil’in naaşı düzenlenen törenin ardından memleketi Eskişehir’e uğurlandı.

Lice Şehidi Memleketine Uğurlandı
Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 9 köyde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonda teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için tören düzenlendi.

7. Kolordu Komutalığında düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Şehidinin naşının alana getirilmesiyle başlayan törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu.

Birlik adına konuşma yapan Jandarma Albay Serhat Tosun, bölücü terör örgütünün, ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp, barikat kurduğunu belirterek, “Bölücü terör örgütü, personelimize kahpece ve sinsice saldırarak, vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir” dedi.

Tören şehidin ruhuna dua okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil’in naaşı defnedilmek üzere memleketi Eskişehir’e gönderildi.
Kaynak: İHA