Kuraklık Nedeniyle Örtü Yangınları Devam Ediyor

En kurak kış mevsimlerinden birinin yaşandığı Aydın’da geçen yıl bu dönemde sel baskınları etkili olurken bu yıl kuraklık nedeniyle arazi ve örtü yangınları devam ediyor. Karacasu’da hafta başından bu yana ardı arkası kesilmeyen yangınlara bir yenisi daha eklendi.

Kuraklık Nedeniyle Örtü Yangınları Devam Ediyor
Karacasu-Tavas Karayolu lşıklar Mahallesi yol ayrımından 500 metre uzaklıkta farklı şahıslara ait tarım arazisinin ortasından geçen Derince Deresinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Çalılık ve otluk derede çıkan yangın bir şahsa ait tarım arazisinde de etkili oldu. Buğday ve arpa gibi ürünlerin yetiştirildiği arazide mahsul olmaması olası bir büyük zararı önledi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmelerinin ardından bir süre soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi belirlenemezken çevrede bulunan pek çok ulu ağaç itfaiye ekiplerinin yoğun gayreti sonucu alevlerden korunabildi.

SİREN SESLERİ HAFTA BOYUNCA SUSMADI

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu Müfrezesi ekipleri yoğun bir hafta geçirdi. Haftanın ilk iki günü ev yangınlarını söndürmek için mesai yapan ekipler arazi yangınlarına da hızlı bir şekilde müdahale etti. Siren seslerinin hafta boyunca eksik olmadığı ilçede vatandaşlar daha büyük bir felaket yaşanmaması temennisinde bulunuyorlar.
Kaynak: İHA