Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya Açıklaması

'Muvafakat verilirse, Akmaz ve Baymak dereleri ıslah edilecek'.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin önemli derelerinden Akmaz ve Baymak derelerinin ıslahı için vatandaşların muvafakat vermesi gerektiğini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle düzenlediği toplantıda, ilçenin önemli derelerinden Akmaz ve Baymak derelerinde, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ıslah çalışmalarını değerlendirdi.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğünce daha önce ilçede bulunan Yavuz Sultan Selim (Gavur) ve Üleşik derelerinin bir bölümünde yapılan çalışmaları örnek gösteren Çetinkaya, aynı şekilde DSİ tarafından Beykonak Mahallesi'ndeki Akmaz ve Baymak dereleriyle, Mavikent Mahallesi'ndeki Yapraklı Deresi'nin devamındaki Akıncı Deresi'nde de ıslah çalışmalarının süreceğini belirtti.

Kumluca Belediyesi olarak Mavikent'teki Yapraklı Deresi'nin denizle bağlantı bölümünde bir miktar çalışma yaptıklarını hatırlatan Çetinkaya, Akmaz Deresi'nin denizden itibaren yaklaşık bir kilometrelik bölümünde de DSİ tarafından ıslah çalışması ihalesi yapılarak çalışmaların başladığını kaydetti.

DSİ'nin, Beykonak Mahallesi'nde bulunan Akmaz ve Baymak derelerinde çalışma yapacağını ifade eden Çetinkaya, 'Bunun için de muvafakat verilirse Akmaz ve Baymak dereleri ıslah edilecek. Hem Beykonak Akmaz ve Baymak derelerinin hem de Mavikent Akıncı Deresi'nin ıslah edilmesi için vatandaşlarımızın bir an önce muvafakat vermesi gerekiyor.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA