KONSEM'de 'Kadına Şiddete Hayır' Eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

KONSEM'de 'Kadına Şiddete Hayır' Eğitimi.
Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM)’nde kurs gören kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Remziye Arslan Ulaş, Antalya Barosu avukatlarından Şengül Bayram ve Nur Deniz Toklu konuşmacı olarak katıldı.

KONSEM kursiyerlerine 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde kadınların şiddete maruz kalmaları durumunda izlemeleri gereken yol hakkında bilgi verildi.

Antalya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Remziye Arslan Ulaş, merkezin işleyişi hakkında kursiyerlere bilgi verirken, merkez bünyesinde psiko-sosyal, hukuki, eğitim ve mesleki, sağlık ve yönlendirme hizmeti gibi destekler sağladıklarını söyledi.

Şiddete karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine değinen Ulaş, şiddete uğrayanların ya da tanık olan vatandaşların Alo 183 Sosyal Destek Hattı’na bildirmelerini istedi.

Antalya Barosu avukatlarından Nur Deniz Toklu ise kursiyerlere hukuki acıdan bilgi verirken şöyle konuştu: “Şiddet psikolojik, ekonomik, fiziksel ve cinsel olarak 4’e ayrılıyor. Herkes fiziksel şiddeti, şiddet olarak görüyor. Diğerleri göz ardı ediliyor. Kadına karşı şiddetin önlenmesi adına yasa çıkarıldı. Şiddete maruz kalan kadınlarımız karakollara bizzat başvuru yapabilecekleri gibi savcılık yoluyla başvuru yapabiliyor. Bunun dışında Valiliklere ve Kaymakamlıklara başvurabilir. Genel olarak karakola gidildiğinde koruma kararı verilmiyor, savcılık koruma kararı veriyor şeklinde bir algı var. Benzer şekilde geri çevrildikleri zaman devlete karşı bir güven problemi yaşıyorlar. Biz bu algının kırılması için çalışıyoruz. Çünkü karakollarda da yapılan başvurular sonunda da koruma kararı verilebiliyor. Bunun aynı zamanda hakim ve savcı onayına da sunulması gerekiyor”

Avukat Şengül Bayram ise, kadınların şiddete maruz kaldıkları zaman aile baskısından dolayı her zaman şikayetçi olmadığını kaydetti.

Bayram, “Kadınlar bu konularda doktora gitmek istemeyebilir. Şiddete maruz kaldıklarında bunları fotoğraflar ile belgelerle sonrası için delillendirmeleri açısından önemlidir. Bu konularda barolardan ve derneklerden her zaman hukuki destek alabilirler” diye konuştu.

Kursiyerler, daha sonra soru-cevap şeklinde ‘Kadına Şiddetin Önlemesi’ noktasında neler yapılması gerektiğini hakkında detaylı bilgi aldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün önemine değinerek, “Kadınlarımıza karşı her türlü şiddete karşıyız. Bu konuda kadınlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Toplumun eğitilmesi ile bu konuda önemlidir.” dedi.

Kaynak: İHA