Kepez Limanı'nda 'ISPS Kod' Tatbikatı

Terör konulu tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Çanakkale Kepez Limanı'nda, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği ile acil durum tatbikatı (ISPS Kod) yapıldı.

Liman Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, tatbikat, Kepez Deniz Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Celal Sel'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Terör konulu tatbikat kapsamında, Kepez Limanı'nda tahliyesi yapılan yük gemisinden ayrılan 3 gemi personeli, temsili olarak gemi acente aracına şüpheli paket yerleştirdi.

Şüpheliler, liman sahasını ele geçirip, görevli acente memurunu rehin aldı. Bunun üzerine, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince denizden gemiye operasyon düzenlendi.

Operasyonda rehine kurtarılırken, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Gerçeğini aratmayan senaryo kapsamında, teröristlerin araca yerleştirdikleri bombanın uzaktan patlatılması sonucunda araçta ve gemide çıkan yangına karadan itfaiye ekipleri, denizden de 'Kurtarma-4' isimli römorkör müdahale etti.

Başarılı geçen tatbikatın ardından Vali Yardımcısı Eskioğlu, görevli personele teşekkür etti.

Tatbikata, Çanakkale Liman Başkanlığı 3 personel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı 5 personel ve 1 bot, Özel Harekat Şube Müdürlüğü 18 personel, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü 8 personel ve 1 polis aracı, Çanakkale Gümrük Müdürlüğü 8 personel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Çanakkale Müdürlüğü 9 personel, 1 römorkör ve KEGM botu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha Müdürlükleri 10 personel ve 3 araç, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 3 personel ve 1 ambulans, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 1 personel, Çanakkale Liman İşletmesi de Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Evren Beceren'in koordinesinde 1 güvenlik amiri, 15 özel güvenlik personeli ve 1 gemiyle katıldı.
Kaynak: AA