İzmir Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Adliyeye sevk edilen 13 kişiden 8'i tutuklandı.

İzmir merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 'Gölbaşı-7' adıyla düzenlenen operasyonda, adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir'in yanı sıra Ankara, Antalya, Kocaeli, Yozgat, Manisa, İstanbul, Giresun, Aydın ve Ağrı'da 22 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 13'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından 'himmet toplamak', 'örgüte finansal destek sağlamak', 'terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak', 'örgüt adına faaliyete bulunmak' ve 'örgüte eleman temin etmek' suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklandı.

Gözaltındaki bir kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

- 'Eşiniz himmet vermenize razı olmuyorsa saklayın'

Örgütün hiyerarşisinde 'abla' olarak anılan ve tutuklanan bazı zanlıların sorgularında, toplantılarda 'fetva' verdikleri ortaya çıktı.

Ablaların, toplantıya katılan kadınlara, eşlerden bir şey gizlemenin günah olduğunun anlatarak, 'Eşlerinizden bir şey saklamayın, her şeyi onlarla paylaşın. Eşlerden bir şey saklamanın günahı çok büyük. Ancak eşleriniz sizin himmet vermenize razı olmuyorsa bu konuyu saklayabilirsiniz.' gibi fetvalar verdikleri öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi bombalanan polis özel harekat merkezinin bulunduğu Ankara'daki 'Gölbaşı' ilçesinden adını alarak düzenlenen 6 operasyonda 250 kişi gözaltına alınmış, 95 zanlı tutuklanmıştı. 18 Kasım'da düzenlenen 'Gölbaşı-7' operasyonuyla gözaltı sayısı 264, tutuklu sayısı 103'e yükseldi.

Kaynak: AA