İzmir'de Eğitimini Tamamlayan Askerler Yemin Etti

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitimini tamamlayan bin 462 asker için yemin töreni düzenlendi.



Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan bin 462 asker için İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 365. dönem asteğmen adayları ile 1996/4 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan ulaştırma er Zihni Şahan, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Hava Teknik Okullar Komutanı Tuğgeneral Turan Toker, geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan askeri personelin babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Ulaştırma Albay Nurettin Kutluyuva, yaptığı konuşmada, ant içme törenini gururla gerçekleştirdiklerini ve Türk askeri olmanın bir onur olduğunu belirterek, 'Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizdedir. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak, sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın, size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.' dedi.

Törende, Ulaştırma Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler, tören geçişi yaptı.

Tören geçişinin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

Törene, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

Kaynak: AA