Haymana'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Haymana’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Haymana'da Öğretmenler Günü Kutlandı
Ankara’nın Haymana ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü pek çok kişinin katıldığı programla kutlandı. Haymana Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, Haymana Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle devam etti. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Seyhan, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanan kısa film yayınlandı.

Programda konuşma yapan Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, “Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu, 15 Temmuz’da bir kez daha iyi anladık. Sizler vatanını seven bireyler yetiştireceksiniz. Haymana’da eğitimin üst düzeye gelmesinde sizlerin büyük emeği ve çabası var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yurtdaş sözlerinin devamında ise kutsal bir meslek olarak tanımladığı öğretmenliği kendini tüketerek yanan bir muma benzetti. Öğretmenler için öğrencilerin ülkenin geleceği adına bir umut olduğunu dile getiren Yurtdaş, yetiştirilen öğrencilere ülkenin bölünmek istendiğini, kendilerindenmiş gibi görünüp, kendilerinden olmayanların olduğunu öğretmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA