Hakkari'deki Terör Saldırısı

Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan piyade er Karaca, baba ocağı Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı Baba Karaca: 'Oğlumla da gurur duyuyorum ve bu vatana da helal olsun. Bir tane daha aslan gibi çocuğum var. O da bu yolda şehit olsa bayrağım için kurban olsun. Bu bayrak benim şehitlerimin kanıdır'

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan piyade er Oğuzhan Karaca, memleketi Erzurum'da defnedildi.

Şehit piyade er Karaca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınarak askeri cenaze nakil aracı ile Narmanlı Camisi'ne getirildi. Askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit Karaca'nın naaşı, cami avlusundaki musalla taşına konuldu.

İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün kıldırdığı namazın ardından tekbirlerle konulduğu top arabasıyla Karskapı Şehitliği'ne getirilen şehidin cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Camideki törende şehit oğlunun tabutuna sarılan Cihan Karaca, 'Oğlum, sana söz vermiştim, ağlamayacaktım ama ne yapayım, şimdi ağlıyorum.' diye ağıt yaktı. Şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda çelenk gönderildi.

- 'Cumhurbaşkanımızın her zaman yanındayım'

Baba Karaca, cenazede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız gibi böyle bir evlat gelmez, anaların böyle bir evlat daha doğurduğu yok. Doğurmaz da böyle bir evlat. Peygamber soyundan gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Ellerinden öperim, her zaman her yerde yanındayım. Oğlumla da gurur duyuyorum ve bu vatana da helal olsun. Bir tane daha aslan gibi çocuğum var. O da bu yolda şehit olsa bayrağım için kurban olsun. Bu bayrak benim şehitlerimin kanıdır.'

Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, şehidin babası Cihan, annesi Melek ve kardeşi Batuhan Karaca ile yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA