Hakkari'de Temel Yaşam Desteği Eğitimi

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilere ‘Temel Yaşam Desteği Eğitimi’ verildi.

Hakkari'de Temel Yaşam Desteği Eğitimi
Hakkâri Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Basri Çetinkaya tarafından temel yaşam desteği nasıl yapılır, hayatı tehlikede olan hasta ve yaralıya müdahale, acil tıp teknisyeninin görevleri, solunumu durmuş kişiye nasıl müdahale edilir, müdahale edilmeden önce neler yapılması gerektiği ve nasıl müdahale edileceği ile ilgili maketler yardımı ile uygulamalı olarak eğitim verildi.

Çetinkaya, “Temel yaşam desteğine başlamadan önce hasta veya yaralının solunum ve dolaşımının olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Kısa sürede doğru karar vermek, suni solunum ve dış kalp masajı uygulanmaktadır. Eğitimde acil tıp teknisyeninin temel yaşam desteği konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip olması gerekir. Temel yaşam desteği eğitimi sayesinde bilgileri tekrar edip kazandırılan beceriler ile öğrencilerimizin daha donanımlı olmaları sağlanarak geri dönüşümü olmayacaktır” dedi.

500 öğrencinin katıldığı ve iki saat süren eğitimin sonunda Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş tarafından Uzman Dr. Hasan Basri Çetinkaya’ya teşekkür belgesi verildi.

Fakülte derslikleri yemekhane katında verilen eğitime Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman, akademik ve idari personel ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: İHA