GÜNDEM / 25 Kasım 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'ne katılacak.

- Erdoğan, Sancaktepe'de Hacı Fatma Fitnat Hanım Camisi ile Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılış törenlerine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/13.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünün ev sahipliğinde '15 Temmuz ve Parlamenter Sistem' başlıklı konferans verecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de, düşünce kuruluşu Chatham House'da, 'Türk İç ve Dış Politikasındaki Yeni Gelişmeler' başlıklı konuşma yapacak, İngiltere Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mark Lyall ve Türk derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de, '4. Ulusal Taşkın Koruma Sempozyumu Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

- Eroğlu ayrıca Gümüşhane'de DSİ tesislerinin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Rize/09.30/Gümüşhane/15.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valiliğini ziyaret edecek.

- Kapıkule'de Türkiye-Bulgaristan-Yunanistan Üçlü Temas Merkezi'nin açılış törenine katılacak Soylu, Bulgar ve Yunan bakanlarla basın toplantısı düzenleyecek, ardından AK Parti Edirne il Başkanlığını ziyaret edecek.

(Adana/09.30/Edirne/16.00/16.20/18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alaçam ilçesi Şadibey Camisi'nde şehit Astsubay Erdal Bolat'ın cenaze törenine katılacak, TÜYAP'ta Samsun Gıda Fuarı'nı ziyaret edecek ve Golf Sahası Tesisleri'nde Golf Federasyonunun yönetim kurulu heyetini kabul edecek.

(Samsun/12.29/17.15/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, '6. Uluslararası Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Kongresi'ne katılacak.

- Avcı, şehit Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın Korkuteli Çayırlı Camisi'ndeki kılınacak cenaze namazı ile 'Antalya Arkeoloji Müzesi Yeni Buluntuların Ziyarete Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Antalya/09.30/12.50/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Yeşilyurt Belediyesinin öğrenciler için yaptırdığı trafik eğitim parklarının açılışı ile Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak.

(Malatya/10.30/11.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının bütçesi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddeleri görüşülecek.

(14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Michel Sapin ve Fransa Dış Ticaret, Turizm ve Yurtdışında Yaşayan Fransızlardan Sorumlu Devlet Sekreteri Matthias Fekl ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kariyer Günleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşacak, Hamarat Eller Çarşısı ile Büyükşehir Belediyesi - LİMAK AŞ Engelli Koordinasyon Merkezi açılışlarına ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında büyükbaş hayvan teslim törenine iştirak edecek.

(Şanlıurfa/10.00/14.30/15.30/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Galip Demirel Ortaokulu ve Trafik Eğitim Parkı açılışına katılacak, Malatya Valiliği ile Belediyesini ziyaret edecek, Siyaset Akademisi programına iştirak edecek.

(Malatya/10.30-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Çarşamba Havalimanı'nda incelemede bulunacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, Tekkeköy Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılacak.

(Samsun/10.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, temmuz-eylül dönemi sanayi işgücü girdi endeksleri, ticaret ve hizmet endeksleri ile bu yıla ilişkin küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'de temaslarda bulunacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Çavuşoğlu, ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile birlikte çalışma toplantısı yapacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Erciyes Üniversitesini ziyaret edecek, cuma namazını Hunat Camisi'nde kılıp hutbe okuyacak.

- Görmez, Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirecek, Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret edecek.

(Kayseri/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TİKA Başkanı Serdar Çam, Avusturya'daki Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi'nde, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) Genel Direktörü Li Yong ile görüşecek.

- Görüşmede TİKA ile ONIDO arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalanacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray Odeabank-Barcelona Lassa, Panathinaikos Superfoods-Darüşşafaka Doğuş karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Atina/22.45) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'in 12. haftası, Aytemiz Alanyaspor-Kayserispor, Galatasaray-Bursaspor maçlarıyla başlayacak.

(Antalya/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 12. haftanın ilk maçlarında İçel İdmanyurdu-Ümraniyespor, Adana Demirspor-Göztepe karşı karşıya gelecek.

(İçel/17.30/Adana/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Elektrikli araç EPDK gündeminde

- EPDK elektrikli araçların daha etkin kullanılması sürecinde şarj edilme, faturalandırma gibi işlemlerin düzenlenmesine yönelik çalışmalara başladı

- Düzenleyici çalışmalar hızlı bir şekilde görüşe açılarak, kamuoyu ve sektörün görüşü alınacak

(Muhsin Barış Tiryakioğlu/Adana)

2- ANALİZ - İngiltere'de kemer gevşeyecek, borç rekor seviyede artacak

- İngiltere'nin Hazine Bakanı Simon Kirby:

- 'Avrupalı ortaklarımızla müzakerelerimiz sürerken bir belirsizlik dönemi var'

- 'İngiltere ekonomisinin 2017 yılında yüzde 1,4 seviyesine doğru yavaşlaması bekleniyor'

- 'Kamu borcu 2021'e kadar yaklaşık 2 trilyon sterline ulaşabilir'

- 'Borçlanmamız gerçekten çok fazla. İngiltere'de 2016-2017 döneminde kamu borcumuzun milli gelire oranının yüzde 87,3 seviyesine yükselmesini bekliyoruz'

- Londra merkezli Mali Çalışmalar Enstitüsü Direktörü Paul Johnson:

- 'İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond esnek, genişlemeci bir politika uygulamayı seçti'

(Gökhan Kurtaran/Londra)

3- 'Trump'ın ticaret politikaları küresel resesyona yol açabilir'

- ABD'li ekonomistler, Trump'ın taahhüt ettiği korumacı ticaret politikalarının küresel bir ticaret savaşı başlatarak dünya ekonomisini resesyona sürükleyebileceğini düşünüyor

- Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü Kıdemli Uzmanı Marcus Noland:

- 'Dünya ekonomisi için endişem, Trump'ın korumacı ticaret politikalarını, mali genişleme etkisini gösterdiği zaman artacak ticaret açığıyla mücadele için 2018 ya da 2019 yıllarında uygulamaya koyması. Bu, ABD ve Meksika ekonomilerinde resesyona neden olur, Çin ekonomisini yavaşlatır. Diğer ülkeler de korumacı politikalara başvurursa, nihayetinde küresel resesyon yaşanabilir'

- Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi:

- 'Trump'ın seçim kampanyasında vaat ettiği ticaret politikalarını hayata geçirmesi, global bir ticaret savaşı başlatır, küresel ticareti düşürür ve büyümeye zarar verir'

(Gülbin Yıldırım/Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA