Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum

Doğan Online ve hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: 'İş hayatında duyguya yer yoktur' sözüne hiç inanmam. Ben birçok kararı kalbimle vermişimdir. Hayatımızın yarısından çoğu işte geçiyor, sevmeden yapılacak bir şey değil' 'Sabah kalkıp başka yerde olmak istemeden işe geliyorsanız siz doğru yerdesiniz'

Doğan Online ile hepsiburada Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 'İş hayatında duyguya yer yoktur' sözüne hiç inanmadığını ifade ederek, 'Ben birçok kararı kalbimle vermişimdir. Hayatımızın yarısından çoğu işte geçiyor, sevmeden yapılacak bir şey değil.' dedi.

Boyner, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum'un kapanışında düzenlenen panelde, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı ve Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı ile Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun sorularını yanıtladı.

hepsiburada.com olarak 'Efsane Cuma' diye bir kampanya yaptıklarını belirten Boyner, dün saat 00.00'de kampanya başladığında, şirket olarak hayal edemedikleri bir taleple karşılaştıklarını ifade etti.

Boyner, 'Bir dakikada 3 bin kişi aynı ürünü almak istiyordu. Bütün sistemlerimiz alt üst oldu. Dün gece yarımda arkadaşlarıma telefon ettiğimde 200 kişi ana ofisteydi. hepsiburada.com çalışanları gerçekten gönül vermişti. Bu sadece şirketini kalpten seven ekipler tarafından yaratılabiliyor.' diye konuştu.

Samimiyet, şeffaflık ve adaletin çok önemli olduğunu, bunun küçük şirketlerde kurulabildiğini ifade eden Boyner, şirketler büyüdükçe bunu devam ettirebilmenin zorlaştığını kaydetti.

Boyner, 'Hepinizin çok seçimi var. Sabah kalkıp başka yerde olmak istemeden işe geliyorsanız siz doğru yerdesiniz.' diye konuştu.

hepsiburada.com bünyesinde hataları örtmeye çalışmak gibi bir kültür olmadığını vurgulayan Boyner, herkesin yanlış giden şeyleri söyleyebildiğini, hatalardan ders çıkarmanın önemli olduğunu söyledi.

- 'Üretmenin sevap olduğunu düşünüyorum'

Hanzade Doğan Boyner, adaletin çok önemli olduğunu ifade ederek, insanlara çalıştığının karşılığı verildiği zaman o ortamın daha iyi olacağını vurguladı. İnsanların sevdikleri yerde çalışmak istediğini dile getiren Boyner, 'İş hayatında duyguya yer yoktur' sözüne hiç inanmam. Ben birçok kararı kalbimle vermişimdir. Hayatımızın yarısından çoğu işte geçiyor, sevmeden yapılacak bir şey değil.' diye konuştu.

Boyner, her insanın potansiyelinin maksimuma ulaşması gerektiğine inandığını söyledi.

'Üretmenin sevap olduğunu düşünüyorum. Allah'ın gözünde de üretmenin makbul olduğuna inanıyorum' diyen Boyner, fayda sağlamayı sevdiğini belirterek, Allah'ın ve ailesinin kendisine verdiği imkanlarla fayda yaratmanın gerekli olduğunu söyledi.

Boyner, 'Yöneticilik yaptığım bütün şirketlerde rakamlardan çok 'Biz ne fayda yapıyoruz, insanların, iş ortaklarımızın hayatına ne fayda sağlıyoruz’, buna odaklanıyoruz. hepsiburada.com’da da böyle. Vakit kazanan, aradığını bulan, iyi fiyatlı ürün alan biri iyi ki hepsiburada.com var diyor mu? Bunlar olduğu zaman rakamlar zaten geliyor.' şeklinde konuştu.

- 'Kadına öncelik veriyorum'

Doğan Online ile hepsiburada Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Boyner, özellikle yönetici kademesinde kadın çalışan sayısının azlığının global bir problem olduğunu vurguladı.

Aynı pozisyon için bir kadın, bir de erkeğin başvurması ve ikisinin eşit şartlarda olması halinde kadına öncelik verdiğini ifade eden Boyner, şirket olarak böyle yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Boyner, iş hayatı ile anneliği yürütmenin çok kolay olmadığını, bunun dengesinin kurulması gerektiğini, şirket olarak anne olan çalışanlarına destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA