Eski Hükümlüye İnek Ve Buzağı Verildi

Kırklareli'nde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan 'Eski hükümlülere iş kazandırma' projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından bir hükümlüye inek ve buzağı verildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığında düzenlenen törende, eski hükümlü M.Ö'ye inek ve 3 buzağı teslim edildi.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eski hükümlü olup da iş kurmak isteyen herkese yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Suç işleyen kişilerin ceza almalarının sağlanması kadar tekrar suç işlememelerini önleyici, ekonomik, sosyal veya ruhsal iyileştirmeler sağlayacak imkanlar da sunmaya çalıştıklarını ifade eden Yavuz, hükümlülerin iş hayatına kazandırılmasına yönelik projeleri önemsediklerini belirtti.

Eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak geçimini sağlayabilmeleri, üreten bireyler olarak ülkeye katkı vermesi, suçtan uzak yeni bir hayat kurmalarını sağlamak amacıyla programın uygulandığını anımsatan Yavuz, projeden yararlanarak uygulamalı girişimcilik eğitiminde başarılı olan M.Ö'yü tebrik etti.

Yavuz ayrıca, M.Ö'nün hibe aldığı bir inek ve 3 buzağının kısa sürede büyükbaş hayvan sürüsüne dönüşeceğine inandığını söyledi.

Eski hükümlü M.Ö’de kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Kendi işini kurarak hayata yeniden bağlandığını ifade eden M.Ö, diğer eski hükümlülerin de uygulamalı girişimcilik sertifikası alarak programdan yararlanması önerisinde bulundu.

Kaynak: AA