Emekli Tuğgeneral İlhan, Elazığ'a Toprağa Verildi

Tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan'ın cenazesi, Rum çeteleri tarafından 1963 yılında KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da şehit edilen eşi ve üç çocuğunun yanına defnedildi.

Emekli Tabip Tuğgerenel Nihat İlhan'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Bir süredir tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde organ yetmezliği sebebiyle dün yaşamını yitiren Tuğgeneral İlhan'ın (92) Türk bayrağına sarılı naaşı İzzetpaşa Camisi'ne getirildi.

İlhan'ın yakınları ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, 8. Kolordu Komutanı Korgenerel Yılmaz Uyar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Kıbrıs gazilerinin katıldığı törende, İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından İlhan'ın naaşı top arabasına konuldu.

Bu esnada eşi Tülay İlhan ve kızı gözyaşlarına hakim olamadı.

Bir süre tören mangası eşliğinde taşınan İlhan'ın cenazesi, ardından cenaze aracına konularak İcadiye Şehitliği'ne götürüldü.

Nihat İlhan'ın cenazesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da binbaşı olarak görev yaptığı 24 Aralık 1963'te Rum çetelerin saldırısı sonucu şehit olan eşi ve üç çocuğunun yanına defnedildi.

Kaynak: AA