DTSO'da '2016 Avrupa Kobi Haftası' Etkinliği

DTSO ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen “2016 Avrupa KOBİ Haftası” DTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

DTSO'da '2016 Avrupa Kobi Haftası' Etkinliği
DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mesut Altın, Metin Aslan, KOSGEB Diyarbakır Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Hasan Solmaz ve çok sayıda girişimci adayının katıldığı etkinlikte uygulamalı girişimcilik destek programı hakkında bilgilendirme yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altın, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da küçük ve orta boy işletmelerin, Avrupa ekonomisinin en önemli ayağını oluşturduğunu belirtti.

Altın, KOBİ haftasının ana amacının Avrupa kıtası ve dışındaki 7 ülke dahil toplam 37 ülkede girişimciliği teşvik ve desteklemek, AB ve yerel kurumların işletmelere ne tür destekler sunduğu konusunda iş dünyasını aydınlatmak olduğunu söyledi.

Altın, “KOBİ’leri destekleyecek faaliyetleri ön plana çıkarmak ve özellikle gençlerimizin girişimciliği kariyer seçeneği olarak dikkate alması yönünde farkındalık yaratmak adına, bizler de DTSO olarak göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana toplamda 1934 girişimciye oda bünyemizde eğitimler verdik. Sadece 2016 yılında toplam 1012 girişimci adayına eğitim vererek sertifika almalarını sağladık ve bu gerçekten önemli bir rakam” dedi.

Eğitimlerin sadece Diyarbakır merkez ile sınırlı kalmadığını da söyleyen Altın, Bismil, Silvan ve Ergani ilçelerinde de toplamda 261 girişimci adayına eğitim verdiklerini sözlerine ekledi. Altın, 2017 yılında da KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerinin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.



KOSGEB Diyarbakır Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Hasan Solmaz ise yapmış olduğu sunumda girişimci destek programı hakkında detaylı bilgiler vererek, adayların eğitim sonrası izlemeleri gereken yol ve planlama konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Kaynak: İHA