Çiğli Hava Üssü'nün 'Paşa'sı itirafçı oldu

Yanındaki diğer FETÖ'cü hainlerle birlikte Muğla'da saklandıkları menfezde yakalanan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı oldu.

Çiğli Hava Üssü'nün 'Paşa'sı itirafçı oldu
En tehlikeli firari olarak aranan Zekeriya Kuzu ve yanındaki diğer FETÖ'cü hainler, günlerce Marmaris ormanlarında saklandı. Zekeriya Kuzu, saldırıdan 11 gün sonra, Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde, diğer darbeci hainlerle birlikte bulundu. Saçı sakalı birbirine karışan Zekeriya Kuzu'nun ve yakalanan FETÖ'cü hainlerin, FETÖ'yle bağlantıları sayesinde bulundukları görevlere atandıkları, eğitim almadan da almış gibi gösterildiği ortaya çıktı.

İZMİR F TİPİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Zekeriya Kuzu ile Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, diğer askerler gibi Muğla'da tutuklandı, ardından İzmir F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İÇİN BAŞVURDU

Yakalanan Zekeriya Kuzu, daha az ceza almak amacıyla etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için başvuruda bulundu. FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin zaman zaman, halen İzmir F Tipi Cezaevi'nde tutulan ve itirafçı olan Kuzu'nun ifadesine başvurduğu ortaya çıktı.

KUZU KUZU İTİRAF EDİYOR!

Kuzu'nun, FETÖ/PDY'ye yönelik araştırmalarında elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda polisin sorularını yanıtladığı ifade edildi. Astsubay Zekeriya Kuzu'nun, hem Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaşananlarla, hem de bağlantıda olduğu kişilere yönelik bilgiler verdiği öğrenildi. Üssün 'Paşa'sı olarak bilinen Zekeriya Kuzu, yakalandıktan sonra poliste ve mahkemede verdiği ifadesinde, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırının ayrıntılarını anlatmıştı. Zekeriya Kuzu, saldırı yerinden kaçtıktan sonra bir süre dinlendikleri yerde Yüzbaşı İsmail Yiğit'in kendilerine 'Buradaki herkes hizmet hareketinden mi?' sorusunu yönelttiğini, kimsenin itiraz etmediğini, timdeki herkesin hizmet hareketinden olduğunu tahmin ettiğini ifade etmişti.