BÜ'de Tasarımdan Uygulamaya Peyzaj Mimarlığı Anlatıldı

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen “Peyzaj Bağlamında Tasarımdan Uygulamaya Paneli”nde alanında uzman kişiler Peyzaj Mimarlığının önemli konularını tartıştı.

BÜ'de Tasarımdan Uygulamaya Peyzaj Mimarlığı Anlatıldı
Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Peyzaj Bağlamında Tasarımdan Uygulamaya Paneli”ne alanında uzman akademisyenlerle birlikte sektörden katılımcılar da konuşmacı olarak yer aldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin Oturum Başkanlığını yapan Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, peyzajda tasarımının uygulama ve doğru malzeme kullanımıyla birlikte başarılı sonuçlara ulaşılabileceğinin önemine vurgu yaptı.

Panelde; Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz “Başarılı Uygulamanın Anahtarı”, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sabahat Açıksöz “Geleceğin Yeşil ve Verimli, Kentlerinin Oluşturulmasında Kentsel Tarım Uygulamalarının Rolü”, Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik “Açık Yeşil Alanların Önemi ve Sürdürülebilirliği”, Öğretim Görevlisi Veli Koca “Yapısal ve Bitkisel Peyzaj Uygulamaları Kapsamında Malzeme Temini ve Depolama Koşulları” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Sektörden konuşmacılarının yer aldığı etkinlikte Işıklar Yapı Ürünleri Ürün Sorumlusu Pınar Özçırpıcı “Tuğlanın Çevre Düzenlemelerindeki Yeri,” Ankara AS Tarım Müdürü Sertaç Sezer ise “Yeşil Alan Çim Bitkilerinin Ülkemizdeki Durumu ve Peyzaj Alanlarında Kullanımı” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA