BM'den Suriyeli Sığınmacılara Kışlık Yardımı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye'ye sığınan ve kışlık yardımına ihtiyaç duyan 540 bin Suriyeli ve 22 bin Iraklıya kıyafet ve nakit yardımında bulunacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Türkiye'de kışlık yardımına ihtiyaç duyan 540 bin Suriyeli ve 22 bin Iraklıya kışlık kıyafet ve 200-300 dolar nakit yardımında bulunacağını bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, BMMYK'nın Irak ve Suriye konusundaki Basın Sözcüsü Matthew Saltmarsh, zorlu kış şartlarının başlamasıyla birlikte BMMYK'nın yerlerinden edilen 4,6 milyon Suriyeli ve Iraklıya insani yardımlara başladığını söyledi.

Saltmarsh, Suriye ve Irak ile birlikte Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Mısır'da bulunan yerlerinden edilmiş 3,2 milyon Suriyeli ve 1,4 Iraklıya, BMMYK'nın insani yardım ulaştırmayı amaçladığını ifade etti.

Yaklaşık 15 milyon Iraklı ve Suriyelinin yerlerinden edildiğini belirten Saltmarsh, BMMYK'nin 2016-2017 'Kış Yardımı Planı' çerçevesinde Türkiye'de kamplarda ve kamp dışında yaşayan ve kışlık yardımına ihtiyaç duyan 540 bin Suriyeli ve 22 bin Iraklıya bir defalığına mahsus kışlık kıyafet yardımı ve 200-300 dolar nakit yardımında bulunulmasının hedeflendiğini açıkladı.

Kaynak: AA