Avustralya'da MIKTA 8. Dışişleri Bakanları Toplantısı

Toplantının ortak bildirisinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi kınandı Bildiriden: 'Demokrasi ve anayasayı savunmak için hayatlarını tehlikeye atan Türk halkının duruşunu kutluyoruz'.

MELBOURNE – Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen MIKTA (Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya) Oluşumunun 8. Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, 'Demokrasi ve anayasayı savunmak için hayatlarını tehlikeye atan Türk halkının duruşunu kutluyoruz.' ifadeleri yer aldı.

Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın temsil ettiği toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi kınandı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

'Türkiye’nin, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üstesinden gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz ve dayanışmamızın daha da güçlendiğini teyit ediyoruz. MIKTA olarak anayasa, cumhurbaşkanı, Türk hükümetine ve halkına karşı yapılan bu şiddet içeren darbeyi ve demokrasiyi yok etmek isteyen örgütü kınıyoruz. Demokrasi ve anayasayı savunmak için hayatlarını tehlikeye atan Türk halkının duruşunu kutluyoruz.'

Avustralya’nın Sydney kentinde 24-25 Kasım'da yapılan MIKTA 8. Dışişleri Bakanları toplantısında, global konular, Ortadoğu’daki insani kriz, göç, ticaret, sürdürebilirlik ve enerji politikaları görüşüldü.

MIKTA, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya dışişleri bakanları tarafından 25 Eylül 2013’te New York’ta yapılan toplantının ardından kurulmuştu.

Kaynak: AA