AK Partili Baybatur Açıklaması 'Avrupa'ya Gitmek İsteyen 3 Milyon Mültecinin Önünde Hiçbir Engel Kalmayacak'

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile ilişkileri dondurma kararına tepki göstererek, “Bundan sonra AB ile olan mülteci anlaşması askıya alınacak, geri kabul anlaşmasıyla Avrupa’ya gitmek isteyen 3 milyon mültecinin AB’ye gitmesi için önünde hiçbir engel kalmayacak” dedi.

AK Partili Baybatur Açıklaması 'Avrupa'ya Gitmek İsteyen 3 Milyon Mültecinin Önünde Hiçbir Engel Kalmayacak'
Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile ilişkileri dondurma kararının ardından başlayan tepkiler sürüyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, resmi Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Baybatur, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Bundan sonra Türkiye Avrupa Birliği’ne karşı; AB ile olan mülteci anlaşması askıya alınacak, geri kabul anlaşmasıyla Avrupa’ya gitmek isteyen 3 milyon mültecinin AB’ye gitmesi önünde hiçbir engel kalmayacak. Türkiye’ye yarardan çok zararı olan Gümrük Birliği Anlaşması gündeme gelecek ve gözden geçirilecek. En önemli adım ise üyelik başvurumuzu 57 yıldır çifte standart uygulayarak bekleten ve oyalayan AB başvurumuzu referanduma giderek geri alma konusunu gözden geçirecek.”

“Türkiye’den intikam alıyor”

Avrupa Parlamentosunun aldığı kararı; teröristlere yardım ve yataklık yapan, siyasi uzantılarına sahip çıkmayı demokrasi addeden Avrupa’nın ikiyüzlü politikasının bir parçası olarak gördüğünü belirten Baybatur, "Avrupa adeta Doğu ve Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olunamadığı için Türkiye’den intikam alıyor" dedi.

Avrupa Parlamentosunun aldığı kararın kendileri için yok hükmünde olduğunun altını çizen Baybatur, "PKK’yı terör örgütü ilan edip, kendi parlamento binasında insanlığa karşı suç işleyen PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisi açan Avrupa Parlamentosu. Türkiye dört bir yanından terör örgütleri ve onlara destek olan güçlerin doğrudan ve dolaylı saldırısı altındayken Türkiye’yi Avrupa’dan uzaklaşmakla suçlayıp ’Terör yasanı değiştir’ diyen yine bu Avrupa Parlamentosu. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunarak devletimizin varlığı, milletimizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden Fetullahçı teröristlere sahip çıkan yine bu Avrupa" diye konuştu.

En temel insan hakkı olan yaşama hakkına saldıran teröristler ve siyasi uzantıları için endişe duyan Avrupa’nın, Gaziantep’te, Ankara’da, İstanbul’da yaşamını yitiren insanlar için aynı endişeyi hiçbir zaman ortaya koyamadığını vurgulayan Baybatur, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarına kuru bir kınama ile cevap veren Avrupa’nın Türkiye’nin verdiği mücadeleyi anti demokratik bulup endişelendiğine dikkat çekti. Türkiye’ye karşı samimiyetten yoksun, ikircikli ve iki yüzlü politikalar yürüten Avrupa Parlamentosunun aldığı kararın hukuki bir karşılığı ve bağlayıcılığı bulunmadığını kaydeden Baybatur, "Avrupa adeta Doğu ve Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olunamadığı için Türkiye’den intikam alıyor" dedi.

Avrupa’nın 50 bin mülteci Kapıkule’ye dayandığında feryat ettiğini de hatırlatan Baybatur, "Mülteci konusu da dahil bugüne kadar verdiği hiçbir sözün arkasında durmayan Avrupa, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi eğer daha ileri giderse sınır kapılarını açarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA