3 Bin 923 Er Yemin Etti

Askerlik görevini yerine getirecek 3 bin 923 er için Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında yemin töreni düzenlendi.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında askerlik görevini yerine getirecek 3 bin 923 er için yemin töreni düzenlendi.

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, gaziler, şehit aileleri ve temel askerlik eğitimini tamamlayan askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, tümen sancağının tanıtılmasının ardından 2 bin 433'ü 1996/4 tertip, 365'inci kısa dönem olmak üzere bin 490 er için ant içme törenine geçildi.

Askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanarak, tabur komutanlarının söylediği 'Askerlik Yemini'ni tekrar etti.

Töreninin ardından birliğe ilk katılan tank er Basri Kaya, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Başarılı olan, birliğe ilk katılan askerlere ve vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan askerlere başarı belgesi veren Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Tuğrul, törene katılan askerlerin, vatani görevlerini aynı birlikte yapan dede ve babalarına da katılım belgelerini takdim etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Tuğgeneral Tuğrul, şunları kaydetti:

'Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim, bu yemin ile sizler milletinize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlere mutlak itaat edeceğinize ulusumuzun güvenine layık olacağınıza ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınıza yemin ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.'

Bando eşliğindeki geçişin ardından tamamlanan tören sonrasında, asker ailelerine çorba ve poğaça ikramı yapıldı.
Kaynak: AA