'15 Temmuz'u Anlat Üsküdar'

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:'Türkiye, bulunduğu konum ve yer itibariyle, coğrafi yapısıyla her zaman dünyanın gözünde bitirilmek, parçalanmak istenilen bir ülke halinde olmuştur'.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 'Türkiye, bulunduğu konum ve yer itibariyle, coğrafi yapısıyla her zaman dünyanın gözünde bitirilmek, parçalanmak istenilen bir ülke halinde olmuştur.' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığının düzenlediği '15 Temmuz’u Anlat Üsküdar' konulu programda ele alındı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, darbe girişimlerinin tarih boyunca yapıldığını ve aralarında en kanlısının 15 Temmuz'da gerçekleştirildiğini aktardı.

Türkiye'nin darbelerden kurtuluşunun tek yolunun, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri haline gelmesi olduğunu belirten Külünk, şöyle konuştu:

'Türkiye, bulunduğu konum ve yer itibariyle, coğrafi yapısıyla her zaman dünyanın gözünde bitirilmek, parçalanmak istenilen bir ülke halinde olmuştur. Ama bugüne kadar yapılan bütün girişimler başarısız olmuştur. Son yapılan 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. Daha önce de bu ülke darbeler gördü. Ama şunu unutmayın, biz yaklaşık 40 yıldır terör örgütleriyle savaşıyoruz bu da yapılan bir darbedir ve bunun amacı bu ülkeyi bölmektir. Ekonomik darbe yapıldı, siyasi darbeler yapıldı ve halen daha yapılmak isteniyor. Halkımız nasıl 15 Temmuz'da tankların önüne yatıp bu vatan için göğsünü siper ettiyse bundan sonra da yine siper edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur. Darbeler ne zaman bitecektir? Bunun cevabı çok basit. Türkiye dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olunca bize kimse artık darbe yapmayacak. Bu darbeleri yapanlar da yaptıranlar da belli. Fakat şunu belirtmek isterim, kimsenin bu ülkeyi bölmeye parçalamaya gücü yetmez, yetmeyecek. Şimdi de ekonomik yollarla bize darbe yapmak isteyenler var. Fakat bilmiyorlar ki Türkiye bunun da üstesinden gelecek. Biz ne darbeler gördük, size mi boyun eğeceğiz?'

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ise Türkiye üzerinde oyun oynayanların milleti hesaba katmadığını ifade etti.

FETÖ'nün düzenlediği kanlı darbe girişimini anlatan şiir ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini, yarışmaya katılımın ise yüksek olduğunu ifade eden Hızır, şunları söyledi:

'Bu ülkede önceki darbelerde olduğu gibi, 15 Temmuz'da birileri, düdük çaldığında şapkasını alıp gideceğini düşündüğü siyasetçilerin artık olmadığını ve vatanın bölünmezliği için göğsünü siper eden halkın bulunduğunu hesaba katmadı. Bizler bugün burada bulunuyorsak o gece canını seve seve veren şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. İlçe başkanlığı olarak, bugünü anlatmak adına bizler de '15 Temmuz’u Anlat Üsküdar' konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Katılımın yüksek olması bizleri bir kez daha duygulandırdı.'

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA