Yozgat'ta 6 Bin 66 Öğrenci TEOG'da Ter Döktü

Yozgat’ta il genelinde 6 bin 66 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında ter döktü. 3 bin 306 öğretmen sınavda görevli bulundu.

Yozgat'ta 6 Bin 66 Öğrenci TEOG'da Ter Döktü
23-24 Kasım 2016 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG 1. dönem sınavı gerçekleşti. İlk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınava giren öğrenciler, ikinci gün ise Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dilden sınava girdi.

TEOG sınavını problemsiz olarak tamamladıklarını söyleyen Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Bu sınavlarda öğrencilerimizi sınav havasında sokmak istemiyoruz. Bakanlığımızın görüşü de zaten bu yönde. Sadece öğretmenlerin yaptığı sınavların birisini biz yapıyoruz. Her öğrenci sınavlara kendi sınıfında giriyor. Sadece buradaki tek fark öğretmenleri değiştiriyoruz. Başka okulun öğretmenleri sınavlarda görev yapıyor. Öğrenciler sabah derse gelir gibi okula geliyorlar. Sınavlarına giriyorlar ve teneffüslerini yapıyorlar. Bu şekilde o günü bitirmiş oluyoruz. Sınavlarda okul bahçesine velilerin dahi gelmesini istemiyoruz, öğrencilerimizin sınav havasını üzerlerinden atmaları gerekiyor.” dedi.

İl genelinde 6 bin 66 tane öğrencinin sınava girdiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Merkezde 26 okulda il genelinde ise 177 okulda sınav yapıldı. Toplamda 3 bin 306 öğretmenimiz görev yaptı. Bundan sonraki sınavların büyük bölümü yoruma dayalı sorulardan oluşacak. Biz de çocuklarımıza kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Matematikte olsa Türkçe de olsa hangi ders olursa olsun öğrencinin yorum yapabilmesi için ciddi anlamda kitap okumaları gerekiyor. Geçen sene TEOG’da Yozgat’ın durumu iyiydi bu sene de geçen yıldan çok daha iyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA