Yalvaç Ural'ın Milas Mesaisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, çocuklarda kitap okuma alışkanlığını arttırmak için eserleri birçok dile çevrilen çocuk edebiyatının öncü isimlerinden sayılan Yalvaç Ural’ı Milas’ta çocuklarla buluşturdu.

Yalvaç Ural'ın Milas Mesaisi
Çocuk edebiyatının öncü isimlerinden Yalvaç Ural, Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Milaslı çocuklarla bir araya geldi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen söyleşi ve imza gününe Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz ve birçok okuldan öğrenciler katıldı.

Salonu dolduran çocuklarla kendi üslubu ve tarzıyla oyunlar oynayan, çocukları sahneye alarak bütün salonla birlikte eğlenceli tarzda çocuklarla söyleşisini gerçekleştiren Yalvaç Ural, daha sonra kitap ve dergilerini minik hayranları için tek tek imzaladı.

Söyleşi sonrasında Mat, Yalvaç Ural’a teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen söyleşi ve imza günü için Milas’a gelen eserleri birçok dile çevrilen çocuk edebiyatının öncü isimlerinden sayılan Yalvaç Ural, söyleşi sonrası Milas’ta bir takım ziyaretlerde bulundu.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşen söyleşi ve imza günü sonrası Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret eden Yalvaç Ural, Tokat’a çalışmalarına yönelik bilgiler aktardı. Samimi ortamda geçen ziyaret esnasında Başkan Tokat Ural’a kendilerini Milas’ta görmekten son derece memnun olduğunu ifade ederek söyleşi içinde teşekkür etti.

Milas’ın tarihi ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler aktaran Tokat Ural’a Hekatomnos Anıt Mezarı alanında yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ziyaret esnasında Yalvaç Ural, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a imzaladığı kitaplardan hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Yalvaç Ural daha sonra Hekatomnos kazı alanına da ziyarette bulundu. Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış İle kazı alanına gelen Ural, burada görevli arkeologlardan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ural daha sonra son yazdığı kitabında bahsettiği İasos Antik Kenti’ni ziyaret amaçlı Milas’tan ayrıldı.
Kaynak: İHA