Türk-Alman Turizm Forumu

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Fiebig: 'İstanbul'daki saldırı sonrasında çok ciddi rezervasyon iptalleri oldu ama bu refleks kısa sürdü ve yeniden seyahatler başladı' 'Paris, Brüksel, Almanya'da da yaşanan bu tür saldırılarda, dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük ama bizim, müşterilerimize, Türkiye'de yüzde 100 güvende hissedebileceğini anlatmamız lazım'.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, İstanbul'daki saldırı sonrasında çok ciddi rezervasyon iptalleri olduğunu ama bu refleksin kısa sürerek seyahatlerin yeniden başladığını belirterek, 'Paris, Brüksel, Almanya'da da da yaşanan bu tür saldırılarda dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük ama bizim, müşterilerimize, Türkiye'de yüzde 100 güvende hissedebileceğini anlatmamız lazım.' dedi.

Antalya'da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince Kundu bölgesindeki bir otelde düzenlenen Türk-Alman Turizm Forumu'na katılan Fiebig, toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'nin zor günlerinde yanında olabilmek için bu toplantıda olduklarını ifade eden Fiebig, Türkiye'nin yeri doldurulamaz bir ülke ve o yüzden eşsiz bir değere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 5 yıldızlı otellerinden butik otellerine çok farklı versiyonlara sahip olmasının Alman müşterileri çok memnun ettiğini kaydeden Fiebig, dünya genelinde yaşanan terör olaylarının ise 'bir meydan okuma' olduğunu dile getirdi.

Bu yıl içinde bu denli dramatik gelişmelerin ardı ardına yaşanmasının beklenmediğini belirten Fiebig, şöyle konuştu:

'Tüm Avrupa, belki tüm dünyayı kasıp kavuran terör, tatile çıkmak isteyenlerde korku ve güven endişesi yarattı. Terör olaylarının müşterinin eğilimini değiştirmeye sebep olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'daki saldırı sonrasında çok ciddi rezervasyon iptalleri oldu ama bu refleks kısa sürdü ve yeniden seyahatler başladı. Paris, Brüksel, Almanya'da da yaşanan bu tür saldırılarda dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 güvende hissetmenin mümkün olmadığını gördük ama bizim, müşterilerimize, Türkiye'de yüzde 100 güvende hissedebileceğini anlatmamız lazım.'

- 'Türk turizmini güçlü konuma getirmek için yanınızdayız'

Fiebig, karşı karşıya kalınan meydan okumanın sektör için yeni olduğunu ve bu konuda medyanın da dikkatli ve özenli davranması gerektiğini vurgulayarak, 'Müşteriye doğru bilginin ulaşmasını sağlamalıyız. Yanlış bilgilerin müşteriye ulaşmasını engellemeliyiz. Kişisel olarak Türkiye ve Türk turizm endüstrisine çok ciddi bağımlılığımız var. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olarak Türkiye'yle dostluğumuzun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum. Alman dostlarınız tekrar Türk turizmini çok güçlü konuma getirmek için yanınızda.' dedi.

Kaynak: AA