Sultangazi'de 24 Kasım Resepsiyonu

Sultangazi Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği 24 Kasım Resepsiyonu’nda ilçedeki öğretmenleri ağırladı. Programa aileleriyle birlikte katılan öğretmenler, ses sanatçısı Mehmet Ercan’dan şiir ve türküler dinledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Sultangazi Belediyesi ilçedeki kurumlarda eğitim veren öğretmenleri unutmayıp Sahra Düğün Salonu’nda bir araya getirdi. Aileleriyle birlikte programa katılan öğretmenler radyocu ve ses sanatçısı Mehmet Ercan’ın seslendirdiği birbirinden duygulu şiir ve türkülerini dinledi. Bununla birlikte ilçede eğitim veren en yaşlı öğretmenler ay yıldızlı bayrağı ilçede eğitim veren en genç öğretmenlere teslim etti. En genç ve en yaşlı öğretmenlere teşekkür çiçeklerini ise programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay takdim etti.

“Öğretmenlik çok ulvi bir meslek”

Resepsiyon yemeğinde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay öğretmenlerin yeni nesli inşa ettiklerini belirtirken, “Öğretmenlik çok ulvi bir meslek. Gerçekten gurur duyulası ve onurla yapılası bir meslek. Çocuklarımızın eğiticileri, öğreticileri, yönlendiricilerisiniz. Her zaman yeniliği onlara öğretecek, yeni nesle ufuklar açtıracak o kabiliyetinizi ruhunuzu, yürek yangınınızı öğrencileriniz ve velilerinizle paylaşanlarsınız. Bunları belki her zaman duyarsınız ama gerçekte de böyledir. Kalkınmış ülkelere baktığınız vakit eğitim seviyesini yükseltmiş ve bu manada yol almış ülkelerin ne kadar başarılı olduklarına da şahitlik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Resepsiyon yemeğinde yapılan konuşmaların ardından radyocu ve ses sanatçısı Mehmet Ercan, sevilen şiir ve türküleri seslendirdi.
Kaynak: İHA