Şırnak'ta 15 Temmuz Resim Sergisi Açıldı

Şırnak’ta ’15 Temmuz Milli İrade Destanı’ resim sergisi açıldı.

Şırnak'ta 15 Temmuz Resim Sergisi Açıldı
Şırnak Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünde açılan sergide darbe girişimi gecesine ilişkin resimler sergilendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şırnak İl Müdürlüğü bahçesinde açılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, serginin 2 hafta açık kalacağı belirtildi.

Şehit Ömer Halisdemir gibi kahramanları halkın kalbinde yaşatmak maksadıyla bu sergiyi açtıklarını ifade eden Şırnak Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Rezan Birlik, “Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da halkın iradesine karşı yapılmış alçak bir FETÖ darbe girişimi vardı. Bu darbe girişimini yurtta barınan öğrencilerimize hatırlatmak ve canlı tutmak ve gelecek nesillere hatırlatmak amacıyla böyle bir sergiyi yurdumuzda açtık. Erkek ve kız yurdunda sergimizi açmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin yoğun bir ilgisiyle karşı karşıyayız. Bu sergiyle beraber aynı zamanda ’Dakika dakika FETÖ darbe girişimi’ baskılı ve genel müdürlüğümüzün gönderdiği kitapçığımızı öğrencilerimize hediye ettik. Onları inceleme şansları bulmuş oldular. Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde açmış olduğu gibi Şırnak yurdumuzda da sergimizi açtık. FETÖ darbe girişimini daha iyi onlara hatırlatmak ve bir sonraki kuşaklara halkın iradesine darbe vuramayacağını, halkın iradesine engel olamayacağını, halkın nasıl bir kahramanlık gösterdiğini, bu kahramanlığı canlı tutmak için şehit Ömer Halisdemir kahramanları halkın kalbinde yaşatmak maksadıyla bu sergimizle öğrencilerimize yaşattık. Birer kahraman olan bu insanlar öğrencilerimize örnek olması amacıyla gururla genel müdürlüğümüzün desteğiyle sergilemiş bulunmaktayız” dedi.

Pınar Dündar, 15 Temmuz’da yapılan hain saldırıyı unutmamak üzere bu etkinliğe katıldığını söyledi.

Dündar, "Bu etkinliği ilelebet ve gelecek nesillere aktarmak üzere katılmış bulunmaktayız. Çok etkilendik böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı. Emeği geçen her kese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“15 Temmuz hepimiz için kötü bir gündü"

Sevgi Erkan isimli öğrenci ise, 15 Temmuz’un herkes için kötü bir gün olduğunu söyledi.

Erkan, "Şırnak Kredi Yurtlar Kurumu’nda öğrenci olarak kalıyoruz. 15 Temmuz darbesi oldu. Öğrenciler bilgilensin diye müdürler tarafından sergi yapıldı. Çok güzel resimlerle bu olay anlatıldı. Başarı resimlerle anlatıldı. 15 Temmuz günü hepimiz için kötü bir gün oldu. 15 Temmuz gününün başarı ile engellenmesi hepimizi mutlu etti. Bu Kürt, Türk olsun hepimiz için iyi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Dilay İlkay Kaya isimli öğrenci de bu olayın yıkıcı bir darbe olduğunu söyledi.

Kaya, “Serginin burada olması hepimiz için iyi bir şey. Resimleri görüyoruz, bütün olayları da biliyoruz ve çok üzücü bir olaydı. Resimlerin burada olması unutmayız tabii ki 15 Temmuz’u ama yine bize hatırlatıyor. Çok üzgünüz, keşke olmasaydı, yaşanmasaydı bu olaylar. Ama yaşandı. FETÖ darbesi yıkıcı bir darbeydi. Ama tabii ki halkımız, insanlarımız engellemiş oldu. Büyük bir çabayla, birleşerek bir kardeşlik örneği gösterdik. Bu olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA