Şırnak'ta '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar öğrenci yurdunda sergilendi.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi Şırnak'ta açıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şırnak İl Yurdu'nun bahçesinde, AA foto muhabirlerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi ve sonrası çekilen 50 fotoğraf sergilendi.

Açılışta konuşan KYK Şırnak İl Müdürü Rezzan Birlik, 15 Temmuz'da Türk halkının gösterdiği dik duruşu öğrencilere göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin sergi sayesinde darbe girişimi gecesinde yaşananları detaylı görme imkanı elde ettiğini kaydeden Birlik, 'Amacımız halkın iradesine darbe vurulamayacağını ve engel olunamayacağını göstermektir.' dedi.

Rezzan Birlik, şehit Astsubay Ömer Halisdemir gibi kahramanları öğrencilerin örnek alması gerektiğini kaydetti.

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Pınar Dündar ise sergiden çok etkilendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı tarafından oluşturulan kitapçığı görme fırsatı bulduğunu da kaydeden Dündar, 'Gayet güzel bir eser olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.' ifadesini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin unutturulmaması için hazırlanan serginin önemine vurgu yapan Şırnak Üniversitesi İktisat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Dilay İlkay Kaya da 'Yıkıcı bir darbe planlanmıştı ama halkımızın azmi ve çabasıyla engellenmiş oldu. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA