Sınıfları Depo Olarak Kullanılan Okulu Yeniledi

Erdek'teki bir ilkokulun müdürü, üç sınıfından ikisi depo olarak kullanılan ve çatısı akan okulu öğretmen arkadaşlarıyla onarıp, eğitime kazandırdı.

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı kırsal Tatlısu Mahallesi'ndeki ilkokulun müdürü, üç sınıfından ikisi depo olarak kullanılan ve çatısı akan okulu öğretmen arkadaşlarıyla onarıp, eğitime kazandırdı.

İzmir'deki 9 Eylül Üniversitesinden mezuniyeti sonrası sınıf öğretmeni olan ve 8,5 yıl Samsun'da görev yapan 32 yaşındaki Fatih Çelikkıran , 2015 yılının şubat ayında, Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Tatlısu İlkokuluna müdür olarak atandı.

Kırsal Tatlısu Mahallesi'ndeki okulun üç sınıfından ikisinin depo olarak kullanıldığını ve çatısının aktığını görünce büyük üzüntü yaşayan Çelikkıran, binayı yenilemek ve atıl hale gelen sınıfları yeniden kullanıma açmak için öğretmen arkadaşları Serkan Tosun ve Yeliz Önal ile kolları sıvadı.

Hafta sonlarını bile okulda geçirip, önce çatıdaki göçüğü onaran, ardından duvarlarını boyayıp yeniledikleri ilkokulun atıl durumdaki sınıflarını eğitime kazandıran öğretmenler, okulda bir de kütüphane oluşturdu.

Tatlısu İlkokulu Müdürü Fatih Çelikkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek amaçlarının çocukların yüzlerinin gülmesi, vatana ve millete yararlı bireyler olarak yetişmesi olduğunu söyledi.

Çelikkıran, 'Biz, öğrencilerimiz için buradayız. Onların yüzleri gülünce bizim de yüzümüz gülüyor ve mutlu oluyoruz. Bu okulu, kendi çabalarımızla bu duruma getirdik. Esnaf ve velilerden topladığımız yardımlarla bu kadar yapabildik. Çabalarımızdan sonra okulumuzda hem öğrenciler hem de bizler mutluyuz. Eksiklerimiz var, onları da gidermek için çalışmalarımız devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Okul daha önce eski ve bakımsız olduğu için velilerin çocuklarını Bandırma'ya gönderdiklerini vurgulayan Çelikkıran, 'Şimdi 30 öğrenciyi okulumuza kayıt yaparak büyük bir mutluluk yaşadım. Kendi kızımı da çalıştığım okuluma kaydettim ve o da burada eğitim görüyor.' dedi.

Kaynak: AA